Amatör sporcunun çilesi her mevsim devam ediyor

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Amatör sporcunun çilesi her mevsim devam ediyor






BALIKESİR (CİHAN)- Spor Genel Müdürlüğü (SGM)'nün son bir yılı kapsayan araştırmasında, Türkiye genelinde lisanslı sporcu sayısında yüzde 49 artış olduğu ortaya çıkarken buna bağlı olarak amatör sporların yapıldığı alanların fiziki yetersizliği dikkat çekiyor. Özellikle amatör futbol maçlarının oynandığı sahaların hali içler acısı. Kamuoyunda sık sık çamur deryası sahaları, soyunma odalarının perişan hali ve sağlık ekiplerinin yetersizliğiyle gündeme gelen amatör futbol müsabakalarında sporcu ve yöneticiler isyan noktasında.

Türkiye'de bulunan 11 bin 800 spor kulübü, birçok dalda her yaştan sporcuya hizmet veriyor. Araştırmaya göre Eylül 2012 tarihi itibariyle, 2 milyon 211 bin 649 lisanslı sporcu bulunuyor. Balıkesir'in Gönen ilçesinde amatör futbol maçları, adeta çamur deryasına dönen sahalarda oynanıyor. Futbolcuların yürümekte zorluk çektiği bu sahalar, çoğu zaman ciddi sakatlıklara da sebep oluyor. 1.Amatör Küme'de mücadele eden Gönen Hasanbeyspor'un hafta sonu evinde oynadığı maç, seyircilere, Bu kadar da olmaz. dedirtti. Hasanbeysporlu yöneticiler, sahanın durumuna isyan etti. Kulübün resmi internet sitesinde eleştirilerde bulunan yönetim, yetkililerin konu hakkında duyarsız davrandığını belirtti. Açıklamada, altyapı takımları başta olmak üzere amatör takımların sporcularının çok zor saha şartlarında mücadele etmek zorunda bırakıldığı ifade edildi. Maçın oynandığı sahanın neredeyse gölete döndüğü, engebeli yerlerinde ise çiçekler açtığı vurgulandı. Teknik heyet ve yedek oyuncuların oturacak bir kulübelerinin de olmadığı sahada, soyunma odalarının durumunun içler acısı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Merkez takımlarının oynadığı sahalar, Körfez ve Marmara maçlarının oynandığı sahalara göre elit sayılacak durumda. Gruplarında derece yapan takımlar, daha sonra birbirleriyle mücadele edecek. Bir taraf çamurun içinde, zor zeminde puan ararken diğer ekipler biraz daha şanslı olduklarından, daha kolay saha şartlarında oynayacak. Bir anlamda bir taraf kuru ekmekle maça çıkarken diğer taraf seçenekli yemek menüsü kullanacak. Sakatları ve hastaları merkeze oranla daha fazla olan Körfez ve Marmara takımlarının şansı hiç de eşit değil. Zaten kadrolar, il maçları başlayıncaya kadar merkez dışındaki ekiplerde maalesef sakatlık ve hastalık sebeplerinden daralıyor. Bu da haksız rekabeti doğuruyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.