Anadolu Bulvarı 8 şerite çıkarılıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 12:49
Anadolu Bulvarı 8 şerite çıkarılıyor






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent trafiğini rahatlatmaya yönelik çalışmalarını kentin dört bir tarafında sürdürüyor. 15 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı'nın yapım çalışmalarını sürdüren, üzerine köprüler, viyadükler inşa eden, diğer yandan yeni yol açım ve genişletme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu ile Sabancı Bulvarı'nı birbirine bağlayan Anadolu Bulvarı'nı da 8 şeride çıkarıyor.

Yaklaşık bir aydır, yolda herhangi bir sıkıntı oluşturmadan ve trafiği aksatmadan süren çalışmalarda son aşamaya gelen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Başkent'in en önemli bulvarlarından birini daha dünya standartlarında, geniş, rahat ve konforlu bir şekilde yeniliyor. Bulvarın iki yönde de birer şerit artırılarak, 4 gidiş, 4 geliş hale geleceğini kaydeden Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Daha önce Yeni Çiftlik Bulvarı çalışmaları kapsamında Marşandiz Köprüsü'nü yıkıp, yeniden 4 şerit olarak inşa etmiştik. Şimdi Anadolu Bulvarı'nın İstanbul Yolu ile Sabancı Bulvarı arasındaki 4 kilometrelik bölümü 4 4 toplam 8 şeride çıkararak, köprüyle bütünlük içerisinde Başkentli sürücülerin rahat ve konforlu bir sürüş keyfi yaşamasını amaçlıyoruz. ifadelerini kullandı.

Sabancı Bulvarı'ndan İstanbul Yolu yönünün asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını, diğer bölümün de en kısa zamanda asfalt seriminin tamamlanacağını ifade eden Üçpınar, ardından da çizgileme çalışmalarına başlanacağını kaydetti. Anadolu Bulvarı'nın daha önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve yolun İstanbul Yolu çıkış varyantının hemen önünde bulunan Ankara Çayı üzerinde 3 gidiş, 3 gelişli bir köprü olduğunu kaydeden Vedat Üçpınar, Köprünün her iki tarafına da birer şeritlik yeni köprü ilavesi yaparak, buradaki sorunu da aşacağız. dedi. Anadolu Bulvarı'nın modifiye asfaltla döşendiğini ifade eden Üçpınar, Çalışmalarımız tamamlandığında toplam 6 şeritli olan ve yer yer trafik sıkışıklıkları yaşanan Anadolu Bulvarı, toplam 8 şeritli, modern ve trafik akışının rahat olduğu muhteşem bir görünüme kavuşacak. diye konuştu.

Bulvar üzerindeki kot farklılıkları olan yerlerde de palyeleme ve şevlendirme denilen özel bir çalışma yapıldığını, bu bölgelerin yeşillendirilerek, modern görünüme, estetik de kazandırılacağını anlatan Üçpınar, Çalışmalarımız kapsamında, yoldaki virajlarda ters eğimlerin olduğu bazı alanlar tespit ettik ve bunları da giderdik. Dünyaya örnek olan Başkent trafiğimiz, yeni yollarımız, modern asfaltımız, köprülerimiz ve genişlettiğimiz bulvarlarımızla lider olmaya devam edecek. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.