Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağıldı, TBMM'de kritik gün

TBMM'de kritik gün, Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağıldı, CHP Komisyon'da başkanlık sistemi tartışmalarının çalışmaları çıkmaza soktuğunu açıkladı.

16 Şubat 2016 Salı 22:22
Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağıldı, TBMM'de kritik gün






Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağıldı, TBMM'de kritik gün

TBMM Anayasa Komisyonu dağıldı. CHP, önerilen başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan kalktı. Komisyon 3. toplantısında son buldu.

CHP'Lİ TEZCAN ANAYASA KOMİSYONUNUN DAĞILDIĞINI AÇIKLADI

Hakime TORUN / ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın toplantısında Anayasa komisyonunun dağıldığını açıkladı. Komisyonun başkanlık sisteminin bir planı olduğunu ifade eden Tezcan, "Meclis Başkanı bir mutabakat olmadığı için komisyonun çalışamayacağını ilan etti" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI FİTİLLEDİ
 
CHP, 'Başkanlık Sistemi' tartışmaları nedeniyle 3. toplantıda masadan kalktı.

Komisyon, bugün usül yönünden neler yapılacağını belirlemek için toplanmıştı. Üyelerin önerisiyle bir çerçeve çizilmesi ve hedefin ne olacağının belirlenmesi istendiği anda AK Parti'nin başkanlık sistemi gündeme gelince tartışma çıktı ve CHP'li vekiller tepki göstererek komisyondan ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta yapılan son toplantıda, gündeme gelecek konu başlıklarının oy birliğiyle gündeme alınması kararlaştırılmıştı. Herhangi bir partinin "hayır" demesi sonucu o başlık gündeme gelmeyecekti.

Son Güncelleme: 16.02.2016 22:27
Anahtar Kelimeler:
Anayasa Uzlaşma Komisyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.