Ankara buz kesti; Başkent-22 dereceyi gördü

Türkiye genelini etkisi altına alan kara kış ve soğuk hava gece yarısı adeta buz kesti. Ankara son yılların en soğuk gecesini yaşadı. Termometreler -22 dereceyi gördü.

26 Ocak 2016 Salı 08:37
Ankara buz kesti; Başkent-22 dereceyi gördü






Ankara buz kesti; Ankara -22 dereceyi gördü


Son Dakika hava durumu, Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Ankara'da da etkisini sürdürüyor. Gece saatlerinde-12 derece olan hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde-22 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar dondu, evlerin ve arabaların camları buz tuttu. Ayrıca çatılarda buz sarkıtları oluştu. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi.

Ankara Hava durumu, Gece yarısı önce -12 derece olan hava sıcaklığı,sabaha karşı -22'ya kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle Ankara'da şelale ve havuzlar dondu, evlerin ve arabaların camları buz tuttu. Çok sayıda su sayacı soğuk havadan etkilendi. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi.

Soğuk havaya rağmen gece çalışan bir taksi şoförleri, yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştılar. Ankara'nın simgesi olan Kuğulu Park'ın donması nedeniyle kuğular yüzmek yerine buz kütlesinin üzerinde yürüdü.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, Ankara'da hava sıcaklığının bugün en düşük -14, en yüksek ise -3 derece olması beklenirken, hava parçalı bulutlu olacak.
Son Güncelleme: 26.01.2016 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.