Ankara'da yağmur yolları vurdu, evleri bastı

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur vatandaşları, alışveriş merkezleri ile metro girişlerinde bekledi. Etkili sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluşmasına, bazı yollar ve alt geçitlerin ve araçların sular altında kalmasına neden oldu.

28 Ağustos 2016 Pazar 17:02
Ankara'da yağmur yolları vurdu, evleri bastı






Ankara'da yağmur yolları vurdu, evleri bastı

Başken Ankara dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur sonrası adeta afet bölgesine döndü, yağmur yüzünden trafikte olan vatandaşlara zor anlar yaşadı.

Akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yüzünden çok sayıda ev ve işyerini su bastı..


YOLLAR'DA TRAFİK KİLİT

Sokullu, Dikmen ve Akay Caddelerinde araçlarında mahsur kalanlar olduğu bilgisi üzerine itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Bazı vatandaşların araçlarının üzerlerine çıkarak itfaiyeyi bekledikleri görüldü.

15 Temmuz Kızılay Meydanı'nda da sağanak nedeniyle araç trafiğinde yoğunluk yaşandı. Yayalar da sağanak nedeniyle yürümekte zorluk çekti.
Bu arada kentin farklı yerlerinde de bazı ev ve iş yerlerini ise su bastığı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentte etkili olan yağışa ilişkin açıklama yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden, Başkentte dün etkili olan şiddetli yağışa ilişkin paylaşımlarda bulundu.
Ankara'da aniden başlayan şiddetli yaz yağmurlarının bir anda sele dönüştüğünü belirten Gökçek, başta Akay alt geçidi olmak üzere beş ana noktada sıkıntılar yaşandığını vurguladı.
Gökçek, Dikmen Çaldağ'da metrekareye 21.3 kilogram yağış düşerken, Kızılay'a düşen yağmur miktarının 34.8 kilogram olduğunu ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.