Ardahan'ın asbest su boruları değiştiriliyor

10 Ekim 2012 Çarşamba 15:08
Ardahan'ın asbest su boruları değiştiriliyor






ARDAHAN (CİHAN)- İnsan sağlığına önemli zararlar veren ve kanserojen bir madde olduğu tespit edilen asbest maddesinin bulunduğu Ardahan'ın içme suyu boruları nihayet değişiyor.

Çevre yolu üzerinde karayolları sınırları içerisinden geçen ana su boru hatları karayolları sınırları dışına alınıyor. Çalışmalar sırasında asbest borular kaliteli polietilen borular ile değiştiriliyor. İnsan sağlığına önemli ölçüde zarar veren ve ömür kısaltan asbest borulardan Ardahanlılar yıllardır içme suyunu karşılıyor.

Duble yol altında kalan ana su borularının değiştirilmesi işlemi Belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürütülüyor. Çalışma 2012 Mayıs ayından beri devam ediyor. Kanserojen madde taşıyan asbest ana su borularının değiştiği Ardahan'da vatandaşlar, kalan diğer asbest borularının da değişmesini istiyor.

Bu arada gerçekleşen çalışmalar nedeniyle yaklaşık 2 gün su kesintisine gidildi. Sadece Hastane, TOKİ konutları, yüksek öğrenim yurtları ve Halilefendi Kayabaşı mevkiine su kesintisiz olarak verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.