Asılsız hasta ihbarları 112 acili bıktırdı

112 Acil Yardım hattını arayarak 'Hastamız var acele gelin' isteğinde bulunan köylülerin asıl amacının kar yağışı yüzünden kapanan köy yolunu açtırmak olduğu ortaya çıktı. Oysa halen devam eden kar yağışı bu çalışmayı bazen günlerce sürdürebiliyor.

01 Ocak 2016 Cuma 18:38
Asılsız hasta ihbarları 112 acili bıktırdı






Asılsız hasta ihbarları 112 acili bıktırdı

112 Acil'i arayarak hastamız var yalanıyla onlarca kişilik ekibi yola düşüren sahtekarların, asıl amacının ulaşıma kapanan köy yollarını açtırmak olduğu ortaya çıktı. Batman’da aralıksız çalışan karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için yapılan asılsız hasta ihbarları nedeniyle gerçek hastalara ulaşmakta zorluk çekiyor.

Batman Merkeze bağlı Şehçoban köyünden gelen doğum hastası ihbarı üzerine İl Özel İdaresi Karla mücadele ekipleri köy yolunu açmak için çalışma başlattı. Yol açma çalışması sırasında ekip aracı zaman zaman yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 2 saat süren yol açma çalışması sonrasında köye varan ekipler hasta olmadığını öğrendi.
Batman İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube şefi Sait Üner, yaptığı açıklamada, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle gece gündüz demeden özverili bir çalışma yürüttüklerini söyledi.


“ASILSIZ İHBARLAR YAPILMASIN”

Vatandaşların yolların ulaşıma açılması konusunda sabırlı olmasını ve asılsız ihbarlarda bulunmamalarını isteyen Üner, şöyle konuştu:
"İki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle bütün köy yollarımız kapalı sadece acil vakalara müdahale ediyoruz. Maalesef asılsız ihbarlar sıkıntısı ile karşılaşıyoruz. Köylüler biran önce yollarının açılması için yanlış ve asılsız ihbarlar bize geliyor.Bu durumda da gerçek olan hasta vakalarına gitmekte sıkıntı çekiyoruz.Bu bizi sıkıntıya sokuyor,köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar kar yağışı kesildikten sonra tüm köy yollarımızı açacağız."

Son Güncelleme: 01.01.2016 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.