Atatürk Havalimanında gözyaşları sel oldu

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitiren çalışanlar için tören düzenlendi.

30 Haziran 2016 Perşembe 23:07
Atatürk Havalimanında gözyaşları sel oldu






Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden çalışanlar için tören düzenlendi. Dış Hatlar Terminali'ndeki törene hayatını kaybedenlerin yakınları, mesai arkadaşları ve yolcular katıldı. Törende helallik alındığı sırada törene katılan herkes gözyaşlarına hakim olamadı.
2-20160630183236.jpg
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yaşamını yitiren çalışanların fotoğrafları özel olarak hazırlanan platformun üzerine konuldu. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, vefat edenlerin yakınları, havalimanı çalışanlarıyla yolcular katıldı.
3-896.jpg

HELALLİK ALINDIĞI SIRADA KİMSE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Törende saygı duruşunun ardından Hazerfen Ahmet Çelebi Camii İmam Hatibi Mustafa Coşkun tarafından Kuran-ı Kerim okundu, yaşamanı yitiren havalimanı çalışanları içindua edildi. Helallik alındığı sırada törene katılan mesai arkadaşlarının ve bazı yolcuların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

4-522.jpg

"O DURUMU BİREBİR YAŞADIK"
Coşkun, havalimanı yakınlarındaki bir camide görev yaptığını ifade ederek, "Olaydan 10 dakika sonra olay yerine sayın Valimizle geldik. O durumu birebir yaşadık. Hala psikolojim alt üst. Rabbim bir daha bu olayları yaşatmasın ancak biz dimdik ayaktayız. Hayat kaldığı yerden devam ediyor. Zalimleri sevindirmeyeceğiz. Onun için metin olacağız, dik olacağız. Her zaman için güçlü olacağız. Hiçbir zaman, ağlarken gözyaşımızı dışarı değil, içimize akıtacağız." diye konuştu.

"Devletimiz, milletimiz ve halkımız burada ama bu zalimliği yapan bu caniler yok. Korkaklar yok." diyen Coşkun, törende bulunanlardan saldırı sonucu vefat eden tüm insanlar için dua talep etti.
Konuşmanın ardından Birdal, Aycı, Kotil, Şener ve bazı çalışanlar, saldırılarda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu platforma kırmızı karanfiller koydu. Bu sırada vefat edenlerin bazı yakınlarının sinir krizi geçirdiği görüldü.
Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.
5-287.jpg

Terör saldırısında vefat eden havalimanı çalışanı 15 kişinin isimleri ise şöyle:
"Abdulhekim Buğda, Adem Kurt, Ali Zülfikar Yorulmaz, Çağlayan Çöl, Erol Eskisoy, Ercan Sebat, Gülşen Bağdır, Mahmut Mert, Mahmut Çizmecioğlu, Merve Yiğit, Muhammet Eymen Demirci, Mustafa Bıyıklı, Özgür İde, Teyfik Yusuf Haznedaroğlu ve Umut Sakaroğlu."
1-20160630183236.jpg




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.