ATM'den hırsızlık güvenlik kamerasında

18 Ekim 2012 Perşembe 12:52
ATM'den hırsızlık güvenlik kamerasında






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'da, banka ATM'lerinin para çekilen bölümüne kurdukları düzenekle 83 müşterinin binlerce lirasını dolandırdıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilen Olgun Ç.(37) ve Bülent Ş.'nin (40) düzenek kurmaları, paraları çekme ve mağdurların yaşadıkları çaresizlik ATM'lerin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde son 3 ayda benzer şekilde gerçekleşen ATM dolandırıcılığının tespiti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Mağdurların, bankamatiklerden para çekmek için işlem yapıp fiş almalarına rağmen paralarını alamadıklarını belirtmeleri üzerine ATM'lerin güvenlik kameraları incelemeye alındı. İlginç dolandırıcılık yönteminin saniye saniye kameralarca kaydedildiği anlaşıldı. Görüntülerde şüpheli 2 kişi, bankamatiğe gelerek para çıkış yerine düzenek yerleştiriyor. Daha sonra bir müşteri para çekmeye çalışıyor. Normal işlemleri yapan müşteri, para çekildiğine dair fişini almasına rağmen cihazdan parayı alamıyor. Bunun üzerine cep telefonuyla müşteri hizmetlerini arıyor. Bu sırada yanına gelen iki kişiye durumu anlatıyor. Telefonla konuştuktan sonra birlikte oradan ayrılıyorlar. Mağdurların ayrılmasından sonra şüpheliler bankamatiğe geri geliyor. Para çıkış yerine kurdukları düzeneği çıkartıp sıkışan paraları alarak ayrılıyorlar.

Kimlikleri belirlenen şüphelilerin adresleri belirlenemeyince görüntülerden elde edilen fotoğrafları banka şubelerine dağıtıldı. Beylikdüzü'ndeki bir bankanın yetkilileri polisi arayıp, fotoğraftaki şüphelilerin ATM'de şüpheli hareketlerde bulundukları ihbarında bulundu. Olay yerine giden polis, Olgun Ç. (37) ve Bülent Ş.'yi (40) suçüstü yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, ATM'nın para çıkışında kullandıkları yapıştırıcılı özel düzenek ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan Olgun Ç. ile Bülent Ş.'nin 3 ay içerisinde 83 kişinin bu şekilde parasını dolandırdıkları tespit edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan Olgun Ç. ile Bülent Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.