Avukatlar: Savcı Şanal'a görevinden el çektirilsin

11 Aralık 2012 Salı 13:51
Avukatlar: Savcı Şanal'a görevinden el çektirilsin






ANTALYA (CİHAN)- Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında başlattığı soruşturmayla tanınan savcı Osman Şanal, Antalya´da yürüttüğü örgütlü tefecilik soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukatların meslektaşlarının tepkisini çekti. Avukatlar, Şanal'a soruşturmalardan el çektirilmesini istedi.

Antalya Barosu´na kayıtlı yaklaşık 80 avukat, adliye binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından okunan açıklamada; avukatlara olağan şüpheli gözüyle bakıldığı belirtildi.

Antalya´da bu güne kadar 5 avukatın gözaltına alındığını, bunlardan 4´ünün belli süreler gözetim atlında tutulduktan sonra serbest bırakıldığını belirten Bacanlı, bir avukatın da 5 aydır tutuklu bulunduğunu kaydetti. Bacanlı, avukatların da `örgüt kurmak, örgütte yöneticilik yapmak ve örgüte hukuksal yardımda bulunmak´ suçlamasıyla gözaltına alındığını ve bürolarının arandığını söyledi.

Avukatların gözaltına alındığı soruşturmayı yürüten Savcı Osman Şanal´ın, görevini kötüye kullandığını savunan Bacanlı, Hâkimler, Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Adalet Bakanlığı´na söz konusu savcı hakkında şikâyette bulunduklarını kaydetti. Şanal tarafından yürütülen tüm avukat soruşturmalarının durdurulmasını ve savcının görevinin değiştirilmesini isteyen Bacanlı, Bizler avukatı gözaltına almak evini, iş yerini aramak, tutuklatmak konusunda bu derece hevesli olmayı, avukatlar üzerinde güç gösterisinde bulunmayı hiçbir hukukçuya yakıştırmıyoruz. Avukatı kelepçe takmakla tehdit eden polis memurunun da bu cesareti nereden bulduğunu merak ediyoruz. Yönetilen sorulardan ifade ve sorgu tutunanlarından anlaşıldığı kadarıyla işlendiği iddia edilen suçlar, avukatların mesleği faaliyetleri içerisindedir. diye konuştu.

Bacanlı, avukatlarında gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yasa olduğunu, bu kapsamda arama ve gözaltı yapılabileceğini ifade etti. Bacanlı, Antalya´da yaşanan gözaltıların ise yasaya uygun olmadığını belirtti. Bacanlı Savcı Şanal´la ilgili şu iddialarda bulundu: Soruşturma savcısının müştekiden plaket kabul etmesi ve bunu masasında sergilemesi görülmüş şey değildir. Savcının görevi tarafsız olmak, şüpheli aleyhine olduğu kadar lehine de delilleri toplamaktır.

Açıklamanın ardından adliye önünde toplanan grup alkışlarla eylemlerini sürdürdükten sonra dağıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.