Aynı hastanede bir çocuk annesine, bir anne de oğluna böbreğini verdi

13 Aralık 2012 Perşembe 14:04
Aynı hastanede bir çocuk annesine, bir anne de oğluna böbreğini verdi






DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi´nde böbrek hastası olan bir kadına oğlu, yine aynı hastanede böbrek hastası olan bir çocuğa ise annesi böbreğini verdi. Hastalar Abdulkerim Böyük(39) ve Garipcan Güler(64) ailelerinden alınan böbreklerle hayata tutundu.

Diyarbakır´da uzun yıllardan beri böbrek hastalığı geçiren 2 hasta, aile yakınlarının sayesinde hayata ikinci defa `merhaba´ dedi. Bunlardan birisi uzun yıllardan bu yana böbrek hastalığı çeken Abdülkerim Böyük. Hastalığından ötürü su dahi içemeyen Böyük, nakil yapılacak böbrek bulunamadı için uzun süredir hastalıkla mücadele ediyordu. Oğlunun bu haline dayanamayan anne Makbule Böyük, çok sevdiği oğluna böbreğini verdi. Organ Nakil Merkezi´nde gerçekleştirilen ameliyatla Abdülkerim Böyük yeniden hayata tutunma fırsatı yakaladı. Ameliyat sonrasında çok mutlu olduğunu ifade eden Abdülkerim Böyük, Hastalığımdan ötürü hastanede mahkumdum. Haftanın 3 günü 4 saat bir mahkum gibi yatağa bağlıydım. Ama artık özgürüm. Yaşamak çok güzel. Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Annem beni yeniden dünya getirmiş gibi. Annem hastalığımı duyar duymaz `oğluma seve seve böbreklerimi veririm´ dedi. Bu böbreği bağışlayan annemden Allah razı olsun. Çok şükür ki yeni bir hayata kavuştum. diye konuştu.

Bağışladığı böbreğiyle oğluna yeniden bir hayat veren anne Makbule Böyük ise sevincini gözyaşlarıyla anlattı. `Böbrek bir yana canımı isteseler oğluma veririm´ diyerek duygularını anlatan anne Makbule Böyük, Oğlumun iyileşmesinden ötürü çok mutluyum. Ne kadar dua etsem azdır. Bir anayım evladıma bir böbrek değil canımı veririm. Çocuğunu hayata bağlanmak hele bir annenin böbreğiyle yaşatmak güzel bir duygu. dedi.

ANNESİNE BÖBREĞİNİ VERDİ

Böbrek hastası Garipcan Güler ise oğlunun bağışladığı böbrekle hayata tutundu. Mutluluğunun sözlere sığmayacağını belirten Güler, Çok zor günler yaşadım sık sık hastaydım. Böbrek çok aradık, bulamadık. Oğlum Hüsamettin bir gün `anne benim böbreğim sana uyum sağlıyorsa seve seve veririm´ dedi. Çok şükür tahlil tetkik sonucu böbreğim dokuları uyum sağladı. Ameliyattan sonra sağlığıma kavuştum. Çok sevinçliyiz mutluluğumuzu anlatmakla bitiremeyiz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. diye konuştu.

Annesine böbreğini bağışlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hüsamettin Güler ise Annemin uzun süredir böbrek hastası olduğunu duyunca çok üzüldük. Adeta yıkıldık. Böbrek bulmakta çok zordu. Nihayetinde anneme `benim böbreğim uyum sağlasa sana seve seve veririm´ dedim. Çok duygulandı. Beni büyüten bu yaşa getiren anneme böbreğimi vermeyeceğim de kime verecektim. Tek böbrekle yaşayan on binlerce insan var. Şuan annem de ben de çok iyiyiz. Böyle bir durumda olan hastalarımıza seslenmek istiyorum; `Hiç korkmayın sizlerde ihtiyacı olan annelerinize babalarınıza böbreğinizi verin´ diyebilirim. dedi.

BAŞHEKİM ÇAKABAY: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde gerçekleştirilen ameliyatlarla ilgili olarak açıklama yapan Başhekimi Doç Dr. Bahri Çakabay, Hastanemizde çok zor ameliyatlar yapılmaktadır. Ancak hastalarımız bizler için çok önemlidir. Hastalarımız için en güzel hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. Kapımız tüm halkımıza açıktır. Kimin sağlıkla ilgili ne problemi olursa olsun yeter ki bizlere gelip müracaat etsin. Sağlıklarına kavuşmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. diye konuştu.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Organ Nakil Merkezi'nde bugüne kadar 8 organ nakli yapıldığı, bunların tümünün başarılı sonuç verdiği öğrenildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.