Azerbaycan Ordusu'na vur emri verildi, şimdi Ermeniler düşünsün

Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'da iki köyü daha Ermeni işgalinden kurtardı. Sivilleri hedef alan Ermeni topçu bataryaları susturuldu.

03 Nisan 2016 Pazar 12:36






Azerbaycan Ordusu'na vur emri verildi, şimdi Ermeniler düşünsün


Azerbaycan Ermenistan son durum, Azerbaycan Dağlık Karabağ'da işgalci Erme birliklerini saldırı girişimi geri püskürtülürken, Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada vur emri verildiği bildirildi. 12 Ermeni tankının imha edildiği son iki gündeki çatışmalarda bir Ermeni bölüğünün de tamamen öldürüldüğü açıklandı. Ermeni mevzileri havadan ve karadan ateş altına alırken, Ermenistan ordusunun ağır kayıplar vererek kaçtığı ortaya çıktı. Azerbaycan ordusu, işgal altında tutulan iki köyü geri aldığını açıklamasının ardından Rusya ve İran'ın devreye girmesi dikkat çekti. Her iki ülke de Azerbaycan'a acil ateşkes çağrısında bulundu.


Bu arada ilk saldırı sırasında şehit düşen Azerbaycan askerlerinin cenaze törenleri yapılıyor. Şehitler binlerce vatandaşın katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor.

ERMENİLER HANKENDİ YÖNÜNE KAÇIYOR

Çephede Azerbaycan ordu birliklerinin taarruzuna dayanamayan Ermenilerin işgal altında tuttuğu Hankenti yönünde kaçtığı bildiriliyor. Geçtiğimiz eylül ayından itibaren çok sayıda sivil Ermeni'nin Karabağ'ı terk ettiğin belirten Azerbaycan kaynakları cephe hattında Ermeni mevzilerinin büyük oranda çöktüğünü, geceden itibaren ağır kayıplar vererek kaçtığını duyurdu.

SİVİL HALKIN ÜZERİNE TOPÇU ATEŞİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan tarafının sivil halkı hedef almaya devam etmesiyle, askeri birliklere vur emri verildiğini açıkladı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun girişimleri ve aracılığı ile 2 Nisan saat 15.00’te cephe hattında ateşkes rejiminin sağlanmış olmasına rağmen Ermenistan tarafı yine de gerilimi tutmakta ve sivil halkın yaşadığı bölgelere ateş etmektedir. Azerbaycan tarafının ateşkese uymasını fırsat bilen Ermenistan ise sınır hattı bölgesine askeri birliklerini yığmaktadır.” denildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar devam ediyor. Ermenistan tarafının ateşkesi ihlali sonucu çıkan çatışmalarda, Azerbaycan’ın cephe hattında bulunan, Terter şehrinin Seyidimli köyünü topçu ateşine tutması sonucu köy sakinlerinden 2’si yaralandı. Atılan topların biri köy sakini Sahib Veliyevin evine isabet etti.
1951 doğumlu Veliyev ve torunu, 2003 doğumlu Senan Velizadeoğlu düşen top mermisiyle yaralandı. Yaralılar Terter Merkezi Bölge Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

ERDOĞAN: AZERBAYCAN'IN SONUNA KADAR YANINDA OLACAĞIZ

Ermeni saldırılarına maruz kalan Azerbaycan konusumnda Türkiye desteğini en üst düzeyde açıkladı. Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışında Azerbaycanlı bir gazetecinin, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalara yönelik değerlendirmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıllar yılı malum işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle, bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp netice alacağı adımları atmış olsaydı, bugünlere gelmemiş olurduk" dedi.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz dualarımızı yaptık, inşallah bu çatışmalarda Azeri kardeşlerimiz burada en az kayıp vermek suretiyle inşallah bu işi başarırlar” temennisinde bulundu ve şunları söyledi: “Yıllar yılı malum işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle, bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp netice alacağı adımları atmış olsaydı, bugünlere gelmemiş olurduk. Ama maalesef burada Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu. Azeri kardeşlerime Allah'tan yardımlar niyaz ediyorum. Üzülmeyeceğiz, mahzun olmayacağız, inanıyorsak muhakkak üstünüz."

Türkiye'nin Azerbaycan'a bu süreçte yapacağı yardımlara ilişkin bir başka soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz elimizden gelen yardımları sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Dün konuşmamda Ermenistan'daki özellikle nükleer silah konusuna ben de değindim. Bu Nükleer silah konusunda dünyanın Ermenistan'ın bu olumsuz niyetleri karşısında hassas olmasını ben de istedim. İlham Aliyev kardeşim de konuşmasında bu konuya, bu şekilde o da değinmiş oldu. Er veya geç hak yerini bulacaktır" açıklamasında bulundu.

 
Son Güncelleme: 04.04.2016 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.