Babacan: Hollanda ile güvenlik ve terör meselesinin istişaresini yaptık

11 Aralık 2012 Salı 15:21
Babacan: Hollanda ile güvenlik ve terör meselesinin istişaresini yaptık






AMSTERDAM (CİHAN)- Hollanda'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, muhataplarıyla ekonominin yanı sıra güvenlik ve terör konularını da ele aldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Frans Timmermans'ın ardından Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Plouman ile de görüşen Babacan Plouman ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan, Timmermans ile görüşmelerinde güvenlik ve terör meselesini ele aldıklarını dile getirdi. Babacan, Bölgesel konuları ve Ortadoğu konularını bunların hepsini beraberce değerlendirdik. Biz pek çok konuya Hollanda ile beraber paralel bakıyoruz zaten. Hollanda ile Türkiye pek çok konuda uluslararası ve bölgesel konuya paralel bir bakış açımız var. dedi.

Hollanda hükümeti, Türkiye'nin talebi üzerine 2 adet Patriot bataryası gönderilmesine karar vermişti.

EKONOMİDEKİ POTANSİYELİ ELE ALDILAR

Plouman ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ile Avrupa'daki ekonomik durumu ele aldıklarını ifade eden Babacan, İki ülke arasında çok ciddi bir potansiyel var.V e bu potansiyeli yerine getirebilmek için, yoğun bir gayret gerekiyor. Biz bu amaçla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karşılıklı yatırımlarda Hollanda tarafının da aynı samimiyeti ve işbirliği arzusunu görüyoruz. dedi.

Bakan Lilianne Plouman ise Türkiye ile Hollanda ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımları görüştük.Dostluk ilişkilerimizin ekonomik anlamda da yansımasını istiyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.