Bağcılar Belediyesi 20. yılını kutluyor

06 Kasım 2012 Salı 18:57
Bağcılar Belediyesi 20. yılını kutluyor






İSTANBUL (CİHAN)- Bakırköy Belediyesi'nden 1992 yılında ayrılarak belediye statüsüne kavuşan Bağcılar, kuruluşunun 20. yılını kutluyor. Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, ilçenin kurulduğu zamandan bugüne kadar çarpık yapılaşmanın ve köy kültürünün etkisi altında kaldığını ancak son yıllarda yapılan çalışmalarla kentsel dönüşüm, sosyal alanlar ve çevrecilik anlayışı itibariyle Bağcılar'ı yeniden düzenlemeye çalıştıklarını anlattı.

Bağcılar Belediyesi'nin kuruluşunun 20.yılı nedeniyle Holiday Inn Otel'de toplantı yapıldı. Toplantıya Bağcılar eski Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, ilçenin eski halinden bugünlere nasıl geldiğini örneklerle açıkladı. Kıyıklık'ın en dikkat çeken örneği, ilçede eskiden sayıları çok olan ahırların kapatılmasıyla ilgiliydi. Şu anki belediye başkanı Çağrıcı'nın ağabeyine ait olan ahırın 260 ahır arasında ilk yıkılanlardan biri olduğunu belirten Kıyıklık, İşe kendimizden başladık. 'Kimse size oy vermez' dediler. Ama en başta bu insanlar bize oy verdi. ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bağcılar ilçesinin tarihsel ve siyasi gelişimiyle ilgili bilgi verdi. İlçenin yerleşim yeri olarak 1924 yılından itibaren yoğunluk kazanmaya başladığını ve 2 Kasım 1992 yılında Bakırköy İlçesi'nden ayrılarak belediye statüsü kazandığını ifade etti. Bağcılar'ın en büyük dezavantajlarından biri kurulurken yöneticiler tarafından tedbir alınmadan gelen insanların kendi kültürlerini sürdürerek yapılanmaya gitmiş olmasıdır. Bu çarpık yapılanma nedeniyle bugün en çok kentsel dönüşümü konuşuyoruz. Şu anda herkesin kendisini ifade ettiği bir ortamda problemleri kaynağında tespit edip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ankara'dan beslenen belediyecilik anlayışı artık bitti. Bu, kanunlarla da tescil edildi diyen Çağrıcı Bağcılar'da yapımı ihale aşamasına gelen yeraltı treni hatlarıyla ilgili bilgi verdi. Çağrıcı, Bugün beş yıldızlı otellerin üniversitelerin konuşulduğu bir Bağcılar'a ulaşıldı. Bir metre baharda açılacak. Diğer hat Beşiktaş'tan başlayıp Mecidiyeköy üzerinden Mahmutbey'e ulaşacak. Bir yeraltı treni hattı Bakırköy'den Kirazlı'ya uzanacak. Diğer hat ise Atatürk Havaalanı'ndan Bağcılar'a uzanacak dedi.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.