Bağdadi, Kürtler'den tokadı yedi Suriye'ye yöneldi

Irak'ta Türkmenlere ve Kürtlere yönelik katliama yönelen IŞİD yeniden Suriye'ye yöneldi. Çok sayıda zırhlı araç Suriye'ye geçiyor

15 Ağustos 2014 Cuma 09:25
Bağdadi, Kürtler'den tokadı yedi Suriye'ye yöneldi






Bağdadi, Kürtler'den tokadı yedi Suriye'ye yöneldi

Terör örgütü IŞİD Irak'ta Kürtler Peşmergeler karşısında tutunamayınca yeniden Suriye'ye yöneldi. IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin de aralarında bulunduğu 250 araçlık zırhlı bir konvoy Musul'dan Suriye'ye doğru yola çıktığı ileri sürüldü.

10 Haziran 1014 tarihinden beri Musul ve çevresini ele geçiren ve son bir aydır Kürdistan topraklarına göz diken IŞİD son günlerde hem Peşmergeden hem de uluslar arası güçlerin yaptıkları hava saldırılarında ciddi darbeler yediği biliniyor.

Hem bu olaylar hem de Suriye de zayıflamaları ve önemli komutanlarını tek tek kaybetmesi alan değiştirmesine sebep olabilir.
 
Bu gün öğleden sonra Musul alanından dedikodu şekilde yayılan önemli bir konu IŞİD lideri Bağdadi ağırlıklı olarak zırhlı olan 250 araçlık bir konvoyla Suriye’ye doğru yola çıktığı söyleniyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.