Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu'na seçilen Kamhi ve Öner'i kabul etti

24 Şubat 2012 Cuma 18:10
Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu'na seçilen Kamhi ve Öner'i kabul etti






İSTANBUL (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu'na Türkiye'den seçilen üyeler Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'i Ortaköy'de bulunan çalışma ofisinde kabul etti. Kabul sonrası konuklarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Bağış, Kamhi ve Öner'i tebrik ederek yeni görevlerinde başarı diledi.

Avrupa Yahudi Parlamentosu'na Türkiye'den seçilen Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı ziyaret etti. Ortaköy'de bulunan çalışma ofisine gelen Kamhi ve Öner bir süre Bakan Bağış ile görüştü.

Görüşme sonrası konuklarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Bağış, Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'i Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İstanbul ofisinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Göstermiş oldukları başarının kendilerini memnun ettiğini belirten Bağış, Avrupa'da farklı platformlarda ülkemizi temsil eden vatandaşlarımızın olması Türkiye'nin barış ve hoşgörü mesajlarının bütün vatandaşlarımız temsilcilerimiz aracılığıyla oralarda yankılanması bizi mutlu eder. Tabi Jefi bey daha öncede TBMM'de 20. Dönem milletvekilimiz olarak görev yapmış bir kişi olarak aslında parlamenterliğe tecrübeli. Bu konuda bilgisi var. Deniz bey de çok başarılı bir akademisyen olarak başta Yunus Emre'nin eserleri olmak üzere bizim kültürümüze çok önemli katkıları olmuş düşünürlerin fikirlerini İbranice başta olmak üzere diğer dillere çevirmek konusunda çok önemli başarılara imza atmış bir vatandaşımız, kendisine teşekkür ediyorum. İkisine de başarılar diliyorum. dedi.

Türkiye'nin yüzyıllardır kardeşliği, dostluğu, birlikte yaşama kültürünü ortaya koymuş olmasının Kamhi ve Öner'in Avrupa Yahudi Parlamentosu'nda çok daha dik durmalarını sağlayacağına vurgu yapan Bağış şöyle konuştu: Ülkeyi temsil etmek çok kolay bir iş değil. Çok onurlu bir görev. Biz de her konuda yanlarında olacağız. Hem Avrupa Birliği Bakanlığı olarak bizler hem hükümetimiz hem Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımız da hem Hristiyan vatandaşlarımız da Müslüman vatandaşlarımız da bütün vatandaşlarımız kendilerinin orada başarılı olabilmeleri için her türlü çabayı ortaya koyacaklardır. Onlara dua edeceklerdir benim bundan şüphem yok kendileri kutluyorum.

Bakan Bağış'ın ardından konuşan Cefi Kamhi de, eski bir siyasetçi olarak insanın kendi ülkesini başka bir ulusun içinde temsil etmesinin, bir gayret içinde olmasının oldukça sorumluluk taşıyan bir konu olduğunu söyledi. Her şeyden evvel serbest seçimlerle, yani belli cemaatlerin tayin etmemiş olduğu adaylar içerisinden seçilmiş olmalarının kendileri için onur verici olduğunu belirten Kamhi, Bu parlamentonun amacı belli bir düşünceyi değil belli bir diyalogu sağlamak. 54 ülkeden 47'sinde seçim yapıldı. 120 milletvekili seçildi. Biz her ne kadar 2 milletvekili olarak bu parlamentoda bulunsak da çok etkin görevler almaya adayız. Çünkü o ülkelerdeki milletvekillerinden daha fazla anlatabileceğimiz, daha fazla yansıtabileceğimiz, daha fazla paylaşabileceğimiz ortak paydaların ve ortak değerlerin nasıl taşınabileceği, toplumların barış içinde nasıl yaşayabileceğini anlatabilecek tecrübe bizde var. Osmanlı ve Türkiye'den gelen bizlerde var. şeklinde konuştu.

Kendilerine verilen desteğe teşekkür eden Kamhi, sözlerini, Ülkemizi iyi ve doğru bir şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz. İnşallah yolumuz açık olur. diye bitirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.