Bahadıroğlu: Hürrem Sultan dine hizmet eden bir kadındır

29 Kasım 2012 Perşembe 18:24
Bahadıroğlu: Hürrem Sultan dine hizmet eden bir kadındır






DENİZLİ (CİHAN)- Gazeteci Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Televizyonda Hürrem Sultan'ı elinde zehir şişesiyle dolaşan bir kadın olarak gösteriyorlar. Ama 700 yıl hüküm sürmüş Osmanlı'da zehirlenerek ölen bir devlet büyüğümüz yoktur. Aksine Hürrem Sultan Kur'an-ı Kerim'de adı geçen 3 şehirde (Medine, Mekke ve Kudüs) büyük hizmetler yapmıştır. Mekke'ye ilk su getiren ve Edirne'yi çeşmelerle donatan kadındır. Hürrem Sultan genç yaşta ölen oğlu Cihangir adına cami yaptırmıştır. Onlarınki film bizimki ise ilim. dedi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Acıpayam Genç Esnaf Tüccar İşadamı ve Sanayiciler Derneği (GETİSAD) tarafından 'Osmanlı'da Eğitim ve Öğretim' adlı konferans verildi.

Talip Özkan Salonu'nda gerçekleşen konferansa tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı dönemi insanını, eğitim ve öğretim sistemini Osmanlı padişahlarının hayatlarından örnekler vererek anlattı. Osmanlı'nın öğüt vererek değil örnek olarak eğitim verdiğinin altını çizen ve Osmanlı dönemini anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' gibi dizilerin izleyenleri yanlış bilgilendirdiğini söyleyen Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı mimarisinin bugünle karşılaştırıldığı zaman ne kadar ileri noktalarda olduğuna değindi. Bahadıroğlu, Mimar Sinan gibi büyük mimarların dünyaya eşsiz eserler bıraktığını hatırlatarak; Eski mimarlar harca besmele katıyordu, şimdiki mimarlar ise hile ve hurda katıyorlar. şeklinde konuştu.

Osmanlı tarihini kendi kaynaklarımızdan araştırmak gerekir diyen Bahadıroğlu şunları söyledi: Çocuklarınıza Osmanlıcayı öğrenmeye teşvik edin Osmanlıca bilenin önünde bin yıllık bir kültür hazinesi açılır. O zaman bugün izlediğiniz filmleri daha çok sorgular ve tepki gösterirdiniz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.