Bakan Akdağ Japonya'da hastane ziyaret etti

17 Ekim 2012 Çarşamba 10:43
Bakan Akdağ Japonya'da hastane ziyaret etti






TOKYO (CİHAN)- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Japonya'daki temaslarının son gününde kamu-özel ortaklığında inşa edilen ülkenin en büyük hastanesi Tokyo Tama Tıp Merkezi'ni ziyaret etti. Akdağ, hastane yönetimi ile yaptığı görüşmede 10 senedir sağlık bakanlığı yaptığını belirterek, bu süreçte çok önemli bir reform programı uyguladıklarını söyledi. Ziyaretleri sırasında gördüğü güzel şeyleri reform programına dahil ettiklerini anlatan Recep Akdağ, O yüzden bugün buradayız. diye konuştu. Akdağ, konuşmasının ardından hastane yönetiminden brifing aldı. Akdağ'a ardından hastaneyi inşa eden özel sektörün temsilcisi Masaya Godai bilgi verdi.
Godai, Tama Hastanesi'nin Japonya'da kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde yapılmış en büyük hastane olduğunu belirtti. Bin 350 yatak kapasiteli hastanenin 4 sene inşa edildiğini ve 3.1 milyar dolara mal olduğunu kaydetti. Brifingin ardından Bakan Akdağ, hastanenin bilgi-işlem ve afet merkezi, yetişkin ve çocuk ünitesi ile acil kabul bölümlerini gezerek yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. Ayrıntılı gezinin ardından Akdağ, 3 bin 700 yataklı 8 hastanenin olduğu büyük bir sağlık kampüsü inşa etmeyi istediklerini ve Japon firmalarını da burada görmek istediklerini kaydetti.

JAPON YARDIMSEVERE TÜRKÇE BURSU
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane ziyaretinin ardından Tokyo Camisi ve Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti. Akdağ, Van depremi sonrası arama-kurtarma çalışmaları için gelen ancak artçı bir sarsıntı sırasında yıkılan otelin altında kalarak ölüm tehlikesi atlatan Miyuki Konnai ile de görüştü. Akdağ, Konnai'ye Yunus Emre Enstitüsü'nün verdiği bursu takdim etti. Konnai burs çerçevesinde 3 ay Türkiye'de kalarak Türkçe öğrenecek.

JAPONYA İLE İŞBİRLİĞİ İÇİN EKİP KURDUK
Sağlık Bakanı Akdağ, cami ziyareti sırasında gazetecilere ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdağ, İki gündür Japonya'da inceleme ve değerlendirmeler yapıyoruz. Önce Japon Sağlık Bakanı'yla görüşme yaptık. O da bakanlığa yeni başlamış bir arkadaşımız. Japonya ile bir şekilde sağlık alanındaki işbirliğimizi geliştireceğiz. Bu hususta mutabık kaldık. Küçük bir ekip kuruyoruz. diye konuştu. Hastane inşasında kamu-özel ortaklığı çerçevesinde Japonya'nın iyi bir örnek olduğunu belirten Akdağ, Bu anlamda bugün bir hastaneyi ziyaret ettik. iş nasıl yapılmış bugüne nasıl getirilmiş bundan sonra nasıl geliştiriliyor nasıl işletme dönemi kamu ve özel ortaklığıyla birlikte yürütülüyor, bunları değerlendirmiş olduk. Bütün bu tecrübeleri Türkiye'de yeni şehir hastaneleri yapılanmamıza inşallah aktaracağız. Gayet de mükemmel olacak. ifadelerini kullandı.

Japonya'daki temaslarını bitiren Sağlık Bakanı Akdağ, Güney Kore'ye geçerek temaslarına devam edecek.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.