Bakan Günay ilahi dinlerin temsilcileriyle iftarda buluştu

23 Ağustos 2011 Salı 23:36
Bakan Günay ilahi dinlerin temsilcileriyle iftarda buluştu






Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, semavi dinlerin temsilcileri ve 20 ülkeden İstanbul'u ziyaret eden turistlerle iftarda bir araya geldi. Barış mesajlarının verildiği yemekte din temsilcileri Somali'ye yardım çağrısında bulundu. Dünyada barışın halen sağlanamadığını belirten Bakan Günay, "Bu olay, dinin söylediklerini yerine getirmiyoruz anlamına gelmektedir." dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sultanahmet'te İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezen turistlere ve azınlık ile din temsilcilerine iftar yemeği verildi. Yemeğe Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra Süryani-Katolik Cemaati ruhani reisi Yusuf Sağ, Türk Musevi Cemaatini temsilen Yahuda Adoni, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u temsilen Peder Yuakim Billis, Sultanahmet Camii imamı Emrullah Hatipoğlu ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy katıldı. İftar öncesi dini ve azınlık temsilcileri ile Bakan Günay hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yemek duası okuyan Sultanahmet Camii imamı Emrullah Hatipoğlu, farklı inançlara mensup din adamlarına teşekkür etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açlıkla mücadele eden Somali'ye yardım çağrısının ardından kendisinin çağrıya ilk karşılık verenlerden biri olduğunu kaydeden Yusuf Sağ, tüm insanlığı Somali ve çevresindeki ülkelere yardıma davet etti. Mübarek Ramazan ayında fitre, zekât ve sadakaların Somali'ye gönderilmesi gerektiğini ifade eden Sağ, bu yardım seferberliğinin barışa vesile olmasını dilediğini anlattı.
Türk-Musevi cemaatini temsilen iftara gelen Yahuda Adoni, Ramazan ayının herkese örnek olması gereken bir ay olduğunu vurguladı. Ramazan'ın açı doyurmak, çıplağı giydirmek ve evsize barınma olanağı sağlamak olduğunu dile getiren Adoni, Bakan Günay ve diğer din temsilcilerine teşekkür etti.

'DÜNYADA AÇLIK VARSA DİNİN SÖYLEDİKLERİNİ YERİNE GETİRMİYORUZ DEMEKTİR'
"Dinlerin amacı birliği ve dayanışmayı pekiştirmektir." diyen Bakan Günay, ilahi dinlerin aynı ana babada geldiğinin altını çizdi. Günay şöyle devam etti: "Dünyada halen barış yoksa; açlık, savaş ve sefalet varsa, dinler yeteri kadar söylediklerinin arkasında duramıyor demektir. Şapkayı önümüze alıp, düşünmek lazım. Hiçbirimiz dinin söylediklerini yerine getirmiyoruz."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.