Bakan Kılıç: Kurumlarımız, fanatizmle mücadele edecek güçte ve kararlılıktadır

11 Aralık 2012 Salı 15:20
Bakan Kılıç: Kurumlarımız, fanatizmle mücadele edecek güçte ve kararlılıktadır






İSTANBUL (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray ile Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımları'nın maçında yaşanan olayların, Türkiye´nin imajına zarar verdiğini söyledi. Bakan Suat Kılıç, Türkiye´nin kurumları, fanatizmle ve holiganizmle mücadele edecek güçte ve kararlılıktadır. dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde geçen hafta, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan ve taraftarlar arasında çıkan olayların yaşandığı Ahmet Cömert Spor Salonu´nda incelemelerde bulundu.

Salonun tribünlerinde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Suat Kılıç, Tekerlekli sandalye maçında, hiçbir müsabakada arzu edilmeyen türden bir hadise meydana geldi. Öncelikle bu hadiseyi kınıyorum. Hadiseye neden olan tarafları, tek amacı düzgünce maç izlemek olan taraftarı rahatsız edenleri, tek gayesi spor yapmak olan sahadaki sporcularımızı tartaklayanları kınıyorum. diye konuştu.

Bu tavrın Türkiye´ye yakışmadığını dile getiren Bakan Kılıç, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bir sözü var: `Ben sporunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.´ Sadece sporcunun değil; sporseverin de makbul olanı spor ahlakına sahip olanıdır. ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç, pazar günü yaşananların spor ahlakından, sporun tesis etmeyi amaçladığı barış ve kardeşlik düşüncesinden son derece uzak olaylar olduğunu kaydetti. Sporseverlikten ve insanlıktan nasibini almamış bir grubun fanatizmin, Türkiye´nin imajına zarar verdiğini aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

Türkiye´nin kurumları, bu fanatizm ve holiganizmle mücadele edebilecek güçte ve kararlılıktadır. Biz yaşananları yerinde görmek istedik. Bu gibi olaylara başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere devletin kurumları, yol vermeyecektir. Göz yummayacaktır. Rıza göstermeyecektir.

SPORTMEN RUHU, FANATİZMİN ESİRİ HALİNE GETİRMEYECEĞİZ

Bakan Suat Kılıç, futbol başta olmak üzere voleybol, basketbol ve diğer müsabaka salon ve alanlarında sportmen ruhu, fanatizmin esiri haline getirtmeyeceklerini söyledi.

Spor ahlakından ve insanlıktan nasibini almamış azınlık bir gruba, Türkiye´deki sporun selametini teslim etmeyeceklerini ifade eden Suat Kılıç, Salonlarda güvenliği sağlama görevi, güvenlik birimleri, polisimizin ve koordinasyonu sağlamak konusunda da bizlerin hepimizin müşterek görevidir. Bu suretle gereken bütün önlemler alınacak. şeklinde konuştu.

Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun´un sadece futbol için çıkarılan bir kanun olmadığını belirtti. Kanun başlığının sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik olduğunun altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

6222 sayılı kanun tüm spor alanlarında saha ve salonlarında harfiyen uygulanmaktadır. Bundan sonraki süreçte çok daha büyük bir özenle uygulanacaktır. Adı geçen yasanın özenli ve dikkatli bir şekilde uygulanmasına yönelik olarak, spor saha ve salonlarındaki deneyimlerimizi paylaşmak üzere Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Adalet Bakanlığı aracılığı ile bir araya gelme adımlarımızı bu yaşanan hadiselerden önce atmış bulunuyoruz.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.