Bakan Şahin: Kişi, 'devlete ihtiyacım kalmadı' diyene kadar takip edilecek

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
Bakan Şahin: Kişi, 'devlete ihtiyacım kalmadı' diyene kadar takip edilecek






BURSA (CİHAN)- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bursa'da hizmete giren Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)'ni ziyaret ederek, 'Güvenlik Butonu Pilot Uygulaması' konusunda bilgi verdi. Şahin, Kişi, ben artık devlete ihtiyacım olmadan kendi hayatımı sürdürebiliyorum diyene kadar takibimizi sürdürüyoruz. dedi.

Bakan Şahin, ŞÖNİM'de yaptığı açıklamada, merkezin, verilerin geldiği, analizlerin yapıldığı, istatistiklerin buluştuğu, sonuçların takip edildiği ve her bir vakanın tek tek incelendiği bir yer olduğunu kaydetti. Bu modeli, bütün Türkiye'ye yaygınlaştıracaklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

Bizim alan, güçlü bir koordinasyon istiyor. Bu işte değişken çok fazla olunca şiddetle mücadelede mutlaka bu işbirliği ve koordinasyon gerekiyor. Bir taraftan insan kaynağımızı, diğer taraftan da teknolojik altyapımızı güçlendirdik. Gece yarısı ayağında terliği ile bir kadın şiddete maruz kaldığında nereye giderse gitsin, karakola gidebilir, acile gidebilir, ilk kabul merkezine gidebilir, bu merkez açık olacak. Bu merkez bütün verilerin birebir analiz edildiği, sağlık ihtiyacının hekimler tarafından, hukuk desteği avukatlarımız tarafından teorik bilginin hayata geçirildiği bir merkeze dönüşüyor. Bizim alanımız akşamdan sabaha şiddetle mücadelede başarılacak bir alan değil. Uzun bir yolculuk. Eğer bugün bu yolculukta iyi bir organizasyon yapabilirsek, Türkiye'de çok iyi bir örnek olacak ve inşallah Türkiye'de mağduru da korumada, failin rehabilitasyonunu da güçlendirmede önemli bir merkez olacak.

BUTONA BASILINCA 6 SANİYEDE 155'E ULAŞACAK

Kişi, 'ben artık devlete ihtiyacım olmadan kendi hayatımı sürdürebiliyorum' diyene kadar takibin sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Şahin, şöyle devam etti: Güvenlik butonuna basıldığında 6 saniye içinde 155 hattına ulaşıyor. Hangi adreste ise 155'te o konuda eğitim almış arkadaşımız, bireyle ilgili bütün bilgileri alıyor, ihtiyaçlarını alıyor, en yakın mesafedeki karakolumuza hemen haber veriliyor. Hızlı bir şekilde, evden uzaklaşma kararı olmasına rağmen, eve yaklaşan, şiddet uygulamaya meyilli kişinin uzaklaştırılmasının teknik olarak altyapısı kurulmuş oluyor.

ERKEKLER İÇİN DE AYRI BÖLÜM VAR

Bakan Şahin, daha sonra merkezin bahçesinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Buton, şiddet gören erkeklere de verilecek mi? şeklindeki sorusu üzerine, merkezde erkekler için de yer olduğunu belirten Şahin, Erkekler için ayrı bölüm var. Şiddete maruz kalan herkes korunacak. Mahkeme kararına göre değişiyor, kurumlar, daha hızlı karar alma noktasında hızlı hareket etmek için çalışıyor. diye konuştu.

HARPUT: 25 ERKEK BUTON İÇİN BAŞVURDU

Vali Şahabettin Harput da Bursa'da şiddet gören 845 kadının yanı sıra 25 erkeğin de panik butonu almak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.

BAKAN AYAĞINI BURKTU

Bu arada, Bakan Fatma Şahin, bahçede düzenlenen basın toplantısının ardından ŞÖNİM'e girdiği sırada, merdivenlere çarpması sonucu ayağını burktu. Merkezde dinlenen Şahin, Kültürpark'ta gerçekleştirilecek olan 'Bir Yastıkta Kırk Yıl' programını iptal etti.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.