Balıkesir'deki hal binasının yıkımında facianın eşiğinden dönüldü

06 Kasım 2012 Salı 17:57
Balıkesir'deki hal binasının yıkımında facianın eşiğinden dönüldü






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'de 1952 yılında hizmete açılan ve o tarihten beri hal olarak kullanılan 60 yıllık binanın yıkımı esnasında facianın eşiğinden dönüldü. Hafta sonu başlayan yıkım devam ederken beklenmedik bir kaza meydana geldi. Yıkım esnasında vincin kepçe kısmı ve bir bölümü beton yığınının altında kaldı. Çatının bir kısmı gürültüyle vincin üzerine düştü. İş makinesi operatörü, kazadan yara almadan kurtulurken olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Çevrede bulunan vatandaşlar da büyük korku yaşarken can kaybı yaşanmaması yüreklere su serpti.

Balıkesir Hali'nde işyeri bulunan esnafların geçen ağustos ayında boşaltması üzerine binanın yıkım işlemi hafta sonunda başladı. Tarihî Zağnos Paşa Camisi karşında bulunan binanın yıkımı sırasında cadde, araç ve yaya trafiğinin güvenliği için şerit çekilerek kapatıldı. Polis ve zabıta ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yıkım ihalesini 12 bin lira bedelle kazanan firmanın, iki ay içinde tamamlaması bekleniyor.

Yıkılacak halin yerine, modern bir bina inşa edilecek. İçinde ve dışında kafeteryalar ve küçük dükkanların yer alacağı yeni halin altında, iki katlı otopark bulunacak. Kasap, manav ve balıkçı gibi esnaflar yer almayacak, hediyelik eşya satan işyerleri olacak. Yeni hal, belediyenin öz kaynaklarıyla yapılacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.