Barış Manço ve Cem Karaca konserle anıldı

15 Ocak 2013 Salı 11:09
Barış Manço ve Cem Karaca konserle anıldı






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, yıllar önce vefat eden Barış Manço ve Cem Karaca için 'Ustalara Saygı Gecesi' düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kültür Merkezi´nde düzenlenen geceyi, bine yakın Başkentli izledi.

1999 yılında aramızdan ayrılan Barış Manço ile 2004 yılında hayatını kaybeden Cem Karaca´nın şarkıları, Kent Orkestrası ve solist Turgay Bengü´nün yorumlarıyla anıldı. Konsere Başkentli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Şef, Kemal Günüç yönetimindeki orkestra, Anadolu rock müziğinin efsane isimleri Barış Manço ile Cem Karaca´yı dillerden düşmeyen şarkılarıyla Başkentli sevenleriyle buluşturdu.

Barış Manço´nun 'Unutamadım', 'Hatırlasana', 'Gül Bebeğim', 'Kol Düğmeleri', 'Gamzedeyim', 'Gönül Ferman Dinlemiyor', 'Anlıyorsun Değil mi?', 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa', 'Ben Bilirim', 'Can Bedenden Çıkmayınca' ve 'Dağlar Dağlar' adlı şarkıları ile; Cem Karaca´nın 'Hep Kahır', 'Ömrüm', 'Bu Biçim', 'Sevda Kuşun Kanadında', 'Dadaloğlu', 'Resimdeki Gözyaşlarım', 'Kahya Kahya', 'Kalender', 'Çok Yorgunum' ve 'Sende Başını Alıp Gitme' adlı unutulmayan şarkıları solist Turgay Bengü seslendirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.