Bartınlı iş adamları Fas´a gezi düzenledi

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:50
Bartınlı iş adamları Fas´a gezi düzenledi






BARTIN (CİHAN)- Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD), Kuzey Afrika ülkelerinden Fas´a gezi düzenledi.

Zeyyin Sakareioğlu, Salih Günay, Tahir Kalafat, Ercan Baç, Ali Fuat Şenkal, Adem Yalçınkaya, İlker Köklü, Furkan Çelen´den oluşan 9 kişilik BAKİAD heyeti 4 -7 Aralık tarihlerinde Kazablanka, Marakeş ve Cedide kentlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Marakeş meydanında düzenlenen etkinliklere katılan Bartınlı iş adamları, Faslıların kobra yılanları ile gerçekleştirdiği gösterileri izledi. Fas´ın tarihi çarşılarını gezerek alışveriş yapan BAKİAD heyeti, Kazablanka şehrindeki aynı anda 25 bin kişinin cami içinde, 80 bin kişinin de avluda namaz kılabildiği dünyanın en büyük 3. camisi olan Hasan İki Camii'ni ziyaret etti.

Fas genelinde bulunan 11 Türk okulu içerisinde yer alan Mehmet Akif Koleji'ni de ziyaret eden Bartınlı iş adamları, Faslı öğrencilerin okuduğu Türkçe şiir ve şarkıları dinledi. Kazablanka´daki Türk ortaokulunun müdürü Tayyar Kuşak´ın Annem şarkısını dinleyen Bartınlı iş adamları zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Fas gezisiyle ilgili duygularını dile getiren BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeyyin Sakareisoğlu, Türkiye'nin ticari ve kültürel ilişkilerle Afrika'ya açılma politikası, Fas'taki Türk okullarının Türkiye ile Batı Afrikalı iş adamları arasında bağlar kurma işlevini de yüklenmesine yol açmış. Fas'taki Türk okullarının yerel dilleri konuşan öğretmenleri, Türkçe konuşan mezunları, bu ülkelerin üniversitelerinde okuyarak yerel dilleri öğrenen ve ülkeyi tanıyan gençler, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesine önemli katkıda bulunuyor. Bartın´dan kalkıp `Dünyaya açılan barış köprülerinden´ biri olan Fas´taki Türk okullarını da yerinde görmek bizleri gerçekten etkiledi ve duygulandırdı. Bu okulların açılmasında emeği geçen herkese candan müteşekkiriz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.