Başbakan Davutoğlu gurbetçilere seslendi: Bir santim geri adım atmayacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya Düsseldorf'te gurbetçi vatandaşlara yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

03 Ekim 2015 Cumartesi 18:57
Başbakan Davutoğlu gurbetçilere seslendi: Bir santim geri adım atmayacağız






Başbakan Davutoğlu gurbetçilere seslendi: Bir santim geri adım atmayacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya Düsseldorf'te gurbetçi vatandaşlara yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bazıları 'bismillah' dememizden rahatsız olabilir ama biz hayırlı bir yola çıkarken 'bismillah' deriz. Bilin ki arkanızda gurur duyacağınız güçlü ve kuvvetli Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Sizlerle gurur duyuyoruz, çünkü sizler bayrağın hakkını veriyorsunuz. Sizler bizim Avrupa'da onurumuzun, vatanımızın temsilcileri oldunuz, tahta bavullarla ggelenler bugün Almanya'da 100 bin işletmenin sahibi oldu.

"BEKLENTİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE GURUR DUYMANIZDIR"

Sizden beklentimiz dilinizle,dininizle, kültürünüzle en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duymanızdır. Milletimle gurur duyuyorum, AB'ye 2 milyon mülteci geldiğinde hiç bir ırkçılık yapmayan, bağrını açan milletimle gurur duyuyorum dedim. Biz bu aziz milletle gurur duyuyoruz. Avrupa kıtası Hristiyan kıtasıdır, Müslümanlar burada ne arıyor diyenler çıktı. Biz ise kapımıza gelenler Hristiyan mıdır diye sormadık, Arap mısın, Kürt müsün, Türkmen misin diye sormadık, tek bir soru sorduk, insan insan insan...

"KİMSE BLOK OLUŞTURMAYA KALKMASIN"

Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 60'lık bloktan bahsetti. AK Parti'siz meclis başkanı seçmeye çalıştılar. Üçüncü turda blok oluşmadı ve AK Parti firesiz meclis başkanını seçti. Kılıçdaroğlu gördü ve artık kimse bize blok oluşturmaya kalkmasın.

"BİR SANTİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Demokratik kazanımlarımızdan bir santim dahi geri adım atmayacağız. Herkes bunu bilsin. Türkiye'de herkes hangi etnik kökene, hangi mezhebe, hangi dini geçmişe sahip olursa olsun kendi örfünü, kültürünü, anlayışını, yaklaşımını, lehçesini, dilini özgürce koruyacak, kullanabilecek. Ama bu temeller üzerinde ülkemizi bölmeye kalkışanlar olursa o zamanda Türk, Kürt, Sünni, Alevi hep beraber dimdik ayağa kalkacağız, 'bu ülke bölünmez' diyeceğiz, 'bu millet parçalanmaz' diyeceğiz, 'Çanakkale'ye yürüyen ecdadın torunları arasına nifak sokulamaz' diyeceğiz.
Son Güncelleme: 03.10.2015 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.