Başbakan Davutoğlu'na Konya'da coşkulu karşılama

AK Parti'de alınan olağanüstü kurultay kararı sonrası yeniden aday olmayacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakma kararının ardından geldiği memleketi Konya'da coşkuyla karşılandı.

06 Mayıs 2016 Cuma 14:35
Başbakan Davutoğlu'na Konya'da coşkulu karşılama






Başbakan Davutoğlu'na Konya'da coşkulu karşılama


Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakma kararının ardından geldiği memleketi Konya'da coşkuyla karşılandı. Davutoğlu'nu yaklaşık bin araç konvoyla 2 binin üzerinde partili karşıladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin MYK toplantısının ardından 22 Mayıs'da kongreye gideceklerini ve bu şartlarda genel başkanlığına aday olmayı düşünmediğini söyledi. Davutoğlu'nun bu açıklamalarının ardından akşam saatlerinde bugün memleketi Konya'ya ziyaret edileceği duyuruldu. Bunun üzerine Ak Parti Konya teşkilatı sosyal medya üzerinden 'ReisliderimizHocadeğerimiz', 'ErdoğanliderimizDavutoğludeğerimiz' başlığı altında partilileri bugün saat 11.00'de Konya Havalimanında karşılamaya davet etti.

Bu davet üzerine yaklaşık 2 binin üzerinde partili havalimanına akın edip Başbakan Davutoğlu'nu karşıladı. Karşılama sırasında kalabalık 'Konya burada, hocasının yanında', 'Akgençlik burada, hocasının yanında' sloganları attı. ‘Reis bizim, hoca bizim’ parkartlar açıldı. Davutoğlu'nun gelmesi beklenildiği sırada havalimanına gelen ablası Ayşe Çalık da, kalabalığın karşısına geçip partilileri selamladı.
Davutoğlu'nun karşılamak için aralarında kamyonların da bulunduğu yaklaşık bin araçlıkta konvoy oluştu.

ALLAH BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM EĞLESİN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile birlikte Konya'ya geldi. Başbakan Davutoğlu, seçim otobüsünün üzerine çıkarak, kendisi bekleyen kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Davutoğlu, ''Cumanız mübarek olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimiz daim eğlesin. Allah devletimez ve milletimize zeval vermesin'' diye konuştu. Ardından halkı selamladı. Davutoğlu, konvoy eşliğinde cuma namazını kılmak için Kapu Camii'ne hareket etti.

DAVUTOĞLU'NA HEMŞEHRİ İZDİHAMI

Davutoğlu, havalimanında 2 binin üzerinde partili tarafından karşılandıktan sonra Başbakanlığa ait otobüsle, yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde cuma namazını kılmak için Kapu Camii'ne geçti. Valilik binası önünde protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, otobüsten inip protokol üyeleriyle selamlaştı. Ardından yürüyerek yaklaşık 500 metre mesafedeki Kapu Camii'ne geçti. Bu sırada ise çevrede toplanan hemşehrileri Başbakan Davutoğlu'na yaklaşmak istemesi üzerine izdiham oluştu. Davutoğlu ve yakın korumaları da izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Davutoğlu da her hemşehrisiyle kucaklaşmaya çalıştı. Bu sırada kalabalık, 'Dik dur eğilme, Konya seninle', 'Zalimlere eğilme', 'Konya seninle gurur duyuyor', 'Hakkını helalet bize' sloganlarnı attı. Güçlükle camiye kadar ulaşan Davutoğlu, cuma namazını kılmak için camiye girdi. Bu sırada kalabalıktan da tekbir sesleri yükseldi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN DENİZLİ PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

DENİZLİ'de bu hafta sonu yapılacak iki etkinliğin programı AK Parti'de yaşanan gelişmeler üzerine değiştirildi. Cumartesi günü 3 bakanın katılacağı Denizli Kültür ve Turizm Çalıştayı iptal edilirken, pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 9 bakanın katılımıyla yapılacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ertelendiği açıklandı.

AK Parti'de yaşanan gelişmeler, Olağanüstü Kurultay kararı alınması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adayı olmayacağını açıklaması Denizli'de hafta sonunda yapılacak iki etkinliğin iptal edilmesine neden oldu. Denizli'de cumartesi günü Colossae Otel'de Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun katılımıyla Denizli Kültür ve Turizm Çalıştayı ile pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kurulda yer alan 9 bakanın katılımı ile Anemon Otel'de gerçekleştirilecek Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı iptal edildi.
Denizli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Denizli Kültür ve Turizm Çalıştayı'nın iptal edildiği açıklanırken, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de sosyal medya hesabından Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın ertelendiğini duyurdu.

 
Anahtar Kelimeler:
Davutoğluna Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.