Başbakan'a C4 yüklü otomobille suikast yapacaklardı

18 Ekim 2012 Perşembe 13:55
Başbakan'a C4 yüklü otomobille suikast yapacaklardı






Ergenekon davasında dinlenen gizli tanık Selçuk, bazı Ergenekon sanıklarının 2004-2005 yıllarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a C4 yüklü bir otomobili patlatarak suikast yapmayı planladığını iddia etti. Selçuk, bu işi teklif ettikleri benzin istasyonu görevlisi Recep'in teklifi kabul etmediğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 248. duruşmasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, Hıfzı Çubuklu, Veli Küçük ve İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık hazır bulundu. İlker Başbuğ, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay, Levent Ersöz, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanık Selçuk'un, gizli tanık odasında hazır bulunduğunu ve ifadesine başvurulacağını açıkladı. Özese, Sizin daha önce verdiğiniz bir ifade var. Dava sanıklarından Arif Doğan, Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Levent Ersöz hakkında beyanlarınız bulunuyor. Bildiklerinizi bize anlatın. dedi.

Gizli tanık Selçuk ise, 1991 ile 1999 yılları arasında jandarmada haber elemanı olduğunu, ismi geçen Doğan, Küçük, Tekin ve Ersöz ile bir takım arkadaş ortamında görüşmeleri ve konuşmaları olduğunu belirtti. Selçuk, bu kişilerin emekli olduktan sonra gizli ve aktif bir yapılanma içinde görevlerine devam ettiklerini, bazı faili meçhul olayların içinde yer aldıklarını söyledi.

Yavuz Ataç ve bir grup MİT elemanının da Veli Küçük ve Levent Ersöz ile birlikte aynı grupta bulunduklarını öne süren gizli tanık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin karşısında bulunan oto yıkama istasyonunda görevli Recep'e, C4 yüklü otomobilin patlatılması suretiyle Başbakana suikastte bulunması yönünde telkinde bulunduklarını, ancak Recep'in kabul etmediğini ben biliyorum. diye konuştu.

Savcılığa verdiği ifadesini kabul ettiğini belirten Selçuk, bu ifadelere ayrıca ilavelerde bulunacağını söyledi. Daha sonra da Mahkeme Başkanı Özese, Selçuk'un savcılıkta verdiği ifadesini okumaya başladı. Selçuk, Ergenekon soruşturmasını basından takip ettim. Bu örgüt içinde bulunanlardan bazılarını tanıyorum. Çok sayıda illegal faaliyette bulunmuşlardır. şeklindeki bölüm okunduğunda ilavede bulunacağını ifade etti. Selçuk, Bunu da devletten aldıkları yetki ile yaptıklarını söylüyorlardı. Yaptıkları her faaliyetin devletin bekası için yaptıklarını ve yaptıkları her şeyin mubah olduğunu düşünüyorlardı. Dedi

'YARGITAY 5. VE 8. DAİRESİNE EŞ ZAMANLI SUİKAST YAPACAKLARDI'

Levent Ersöz'ün JİTEM içinde özel bir ekibi bulunduğunu söyleyen Selçuk, Kaşif Kozinoğlu'nun da bu ekibin MİT ayağını oluşturan kişiler arasında yer aldığını öne sürdü. Selçuk, Şenkal Atasagun'un da bunların yaptığı toplantıya katıldığını gördüm. iddiasında bulundu.

Gizli Tanık Selçuk, bir arkadaşına yapılan suikast teklifini de dile getirerek Yargıtay 5. ve 8. Dairelerine eş zamanlı suikast yapılacaktı ama Başkan Zeki Aslan'a dokunmayacaklardı. Bu konuda keşif bile yaptırılmış. Daha sonra Danıştay saldırısı olunca bana anlattıklarının böyle bir olay olduğunu anladım. ifadelerini kullandı.

Bu yapılanmanın bazı hakim ve savcılarla irtibatlarının hala devam ettiğini, aktif bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Selçuk, yapının Ergenekon sanıklarını kurtarmak için faaliyet içinde olduklarını ifade etti. Yargıtay'da görevli bu hakim ve savcıların birçok kişi hakkında bilgi topladıklarını bildiğini söyleyen Selçuk, Benim hakkımda da bilgi topladıklarını biliyorum. Bu nedenle HSYK'ya suç duyurusunda bulundum. dedi.

Savcılık ifadesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast konusunun tekrar geçmesi üzerine ilavede bulunacağını belirten gizli tanık, Bu gizli yapılanmanın içinde bulunan Savaş Yarbayın elemanları istasyona sık sık uğrayarak Recep'in güvenini kazanmışlar. Hatta yıkattıkları boş bir aracı orada 2 gün bekletmişler. Plana göre C4 yüklü bir araç, Başbakanın geçişi sırasında orada patlatılacak ve Başbakan bu şekilde öldürülecekmiş. Başbakan gibi Rizeli olan Recep kendisine teklif yapan kişilere 'Başbakana suikast yapmak vatan görevi olmaz, hatta vatan hainliği olur' diyerek teklifi reddetmiş. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.