Başbakan'a yönelik eylem hazırlığındaki gruba operasyon

01 Haziran 2011 Çarşamba 12:18
Başbakan'a yönelik eylem hazırlığındaki gruba operasyon










Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingini provoke etme hazırlığında olanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Başbakan'ın konvoyuna atılmak için hazırlandığı değerlendirilen 37 molotof kokteyli ile içinde benzin olan 52 şişe ele geçirilirken, gözaltına alınanların olduğu bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Başbakan'ın Diyarbakır ziyaretini bahane edilerek terör örgütü tarafından organize edilmesi planlanan olayları önleme amacıyla çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bölücü terör örgütüne müzahir kitle tarafından organize edilmesi planlanan korsan gösteriler sırasında güvenlik kuvvetlerine, araçlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, Başbakanımızın geçiş güzergahında görev alan güvenlik kuvvetlerine, siyasi parti seçim irtibat büroları ile il ve ilçe binalarına yönelik molotof kokteylli, havai fişekli, el yapısı bombalı saldırı eylemleri gerçekleştirilebileceği yönünde alınan istihbari bilgilere istinaden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından başlatılan çalışmalarda, 37 adet atılmaya hazır vaziyette molotof kokteyli, 52 adet molotof kokteyli yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış ve içerisinde benzin artığı bulunan boş şişe, bol miktarda molotof kokteyli yapımında kullanılan malzeme ele geaçirilmiştir." denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.