Başkan Gökçek, Ankara'daki üniversitelerin rektörleriyle buluştu

13 Aralık 2012 Perşembe 10:39
Başkan Gökçek, Ankara'daki üniversitelerin rektörleriyle buluştu






ANKARA (CİHAN)- Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara´da eğitim veren üniversitelerin yöneticileri ile toplantılarını sürdürüyor. Üniversiteler ile yerel yönetimler arasındaki işbirliğini daha da güçlendirme amacıyla bilgi paylaşımı ve görüş alışverişinde bulunmak üzere her ay farklı bir üniversitede düzenlenen toplantıların üçüncüsü, Türk Hava Kurumu Üniversitesi´nde yapıldı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlük binasındaki toplantıya, ev sahibi Rektör Ünsal Ban ile Başkan Melih Gökçek´in yanı sıra, ODTÜ Üniversitesi dışında 14 üniversitenin rektör ve temsilcileri katıldı.

Kalabalık bir gazeteci topluluğunun izlediği toplantıda Başkan Gökçek ile üniversite yöneticileri birer konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler. Toplantıda ilk olarak söz alan Başkan Gökçek, bu yıl üniversitelerle ayda bir kez toplanarak çok güzel bir adet başlattıklarını, bu kapsamda rektörlerle üçüncü kez bir araya geldiklerini belirterek, üniversitelerin kendilerinden bazı isteklerde bulunduklarını, bunları değerlendirdiklerini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitelerin ne talebi varsa güçleri yettiği kadarıyla yerine getirmekten onur ve gurur duyacaklarını belirten Gökçek, Üniversiteler ile Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin birlikte hareket etmesinin ilk somut örneğini İstanbul´da CeBIT Fuarı´nda gösterdik. 5 üniversitemizin teknokentleri bu CeBIT Fuarı'na katıldı. dedi. Üniversitelerle üçüncü kez gerçekleştirilen buluşmada planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, şunları kaydetti: Yurt dışında düzenlenen tanıtıcı ve eğitici fuarlar var. Üniversiteler ile bu tanıtıcı eğitici fuarlarını nerelerde ne tarz yapalım, bunun hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Üniversiteler arası spor müsabakaları düşünmüştük, onu da somut hale getireceğiz.

Başkan Gökçek, geçen toplantıdan bu yana, Türk Hava Kurumu, Yıldırım Beyazıt, Hacettepe, Ankara, Turgut Özal ve Atılım Üniversitesi´ne istekleri doğrultusunda yol düzenlemeleri yaparak, asfalt döktüklerini söyledi. Toplantıda Başkan Gökçek, AOÇ içinde kurulacak tema parkı da anlattı. 2 milyon 100 bin metrekarelik alana kurulacak tema park yapımına üniversitelerin de katkıda bulunmasını isteyen Başkan Gökçek, 'canlı kuş bölümü, kaya parkı' gibi alanların üniversitelerin katkısıyla yapılmasını isteyerek, Her üniversitemiz orada bir katkı sağlasın. Biz de onların isimlerini oraya yansıtalım dedi.

Diğer yandan 7-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak Ankara Shopping Fest kapsamında Hipodrum´da gerçekleşecek Büyük Ankara Festivali´nde üniversitelere istedikleri kadar yer vereceklerini de açıklayan Başkan Gökçek, burada üniversitelerin her türlü etkinliği gerçekleştirebileceğini bildirdi. Başkan Gökçek, internette çeşitli yarışmalar düzenlemek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantının sonunda Başkan Gökçek´e, Rektör Ban tarafından Türk Hava Kurumu'nu simgeleyen mont hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi ile üniversiteler arasındaki buluşmanın bir sonraki adresinin Büyükşehir Belediyesi olması kararlaştırıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.