Batan gemide kaybolan yolcuların akıbetinden endişe ediliyor

11 Temmuz 2011 Pazartesi 11:14
Batan gemide kaybolan yolcuların akıbetinden endişe ediliyor






 Rusya'nın Volga Nehri'nde dün öğle saatlerinde batan Bulgaria adlı yolcu gemisinde 196 kişinin olduğu, sadece 79'unun kurtarılabildiği açıklandı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov geminin kapasitesinin 120 kişi olmasına rağmen, 196 yolcu bindirildiğini, kaza nedeninin de aşırı yük olduğunu söyledi. Arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, şimdiye kadar sadece 12 kişinin cesedine ulaşılabildi.

 Kayıpların büyük çoğunluğunun yaşamlarını yitirdiğinden endişe ediliyor.Kriz merkezinin başında bulunan Minnihanov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Gemide 196 kişi vardı. 15 kişi hiç bilet almamış.

Listede isimleri yok. bilgisini aktardı. Volga Bölgesi Olağanüstü Hal Bakanlığı Başkanı İgor Panşin ise gemide 199 kişinin olabileceğini söyledi. Bu tip gemilerde en fazla 120 kişilik bir kapasite olduğuna değinen yetkili, 79 kişi kurtarılabildi. Biri çocuk olmak üzere 12 kişinin de cesedine ulaşıldı. dedi. Gemide bulunanlardan 59'unun çocuk olduğu belirtiliyor.

Gözlemciler geminin sağ tarafa doğru yattığını ve yaklaşık sekiz dakika içinde de battığını ifade ediyor. Kurtarma ekiplerine göre ise büyük bir dalga geminin dengesini bozdu.1955 yılında inşa edilen iki katlı yolcu tur gemisinin teknik bakımlarını zamanında yaptırdığını belirten Rusya ulaşım gözlem kuruluşu Rostransnadzor, geminin bir anda battığına dikkat çekiyor.

Gemide kurtarma ekipmanlarının da tam olduğu gelen bilgiler arasında.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.