Bavyera istihbarat teşkilatı da Neonazi katillerin çevresinde muhbir bulundurmuş

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:59
Bavyera istihbarat teşkilatı da Neonazi katillerin çevresinde muhbir bulundurmuş






MÜNİH (CİHAN)- Almanya'da göçmen kökenli esnaflara yönelik işlenen cinayetler konusunda gün yüzüne çıkan yeni bilgiler şoke etmeye devam ediyor. Bavyera Anayasayı Koruma Dairesi'nin cinayetleri işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör hücresinin üç üyesinin yakınlarında bir muhbir bulundurduğu ortaya çıktı.

Şimdiye kadar bu istihbarat dairesi ve dönemin yetkili devlet adamları, NSU terör örgütünü ve üyelerini hiç duymadıklarını ve tanımadıklarını iddia ediyorlardı. Hatta geçen hafta Salı günü Bavyera NSU Araştırma Komisyonu'na ifade veren eski istihbarat şefi Gerhard Forster de bu yönde ifade vermişti. Uzun yıllar Bavyera eyaletinin içişleri bakanlığı görevi yapan Günther Beckstein da federal meclis komisyonunda makamlarının hata yapmadıklarını ileri sürmüştü.

Söz konusu muhbirin Bavyera eyaletinin Franken bölgesinden olduğu ve üç Neonazi terörist ile en azından yeraltına saklanmadan önce irtibatı olduğu ifade ediliyor. Bu muhbirin ayrıca Thüringen istihbaratına çalıştığı ortaya çıkan Tino Brandt'ın yakın çevresinde olduğu dillendiriliyor. Thüringen Anayasayı Koruma Dairesi'nin Brandt aracılığıyla Neonazi teröristlere para gönderdiği fakat teröristleri yakalayamadığı ortaya çıkmıştı.

Bavyera NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Franz Schindler, medyada yayınlanan iddiaları doğruladı. Forster'in dinlendiği günün ertesi günü verdiği ifadeyi değiştirdiğini ve Bavyera istihbaratının NSU'lu teröristlerin etrafında bir muhbiri olduğunu söylediğini kaydetti. Şu an tatilde olan Forster'in Kasım ayında tekrar dinleneceğini anlatan Schindler, dün yaptıkları dinlemede şahitlerden pek çok bilgi topladıklarını, fakat bunları henüz yeterince değerlendiremediklerini belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.