Bavyera polisi 650 kez şikâyet edildi

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
Bavyera polisi 650 kez şikâyet edildi






MÜNİH (CİHAN)- Almanya'nın Rosenheim şehrinde 15 yaşındaki bir genci dövdüğü için tecilli hapis cezası alan eski polis amiri, bu cezaya itiraz etti. Eski polis amirinin saldırısı tartışılırken, Bavyera polisleri hakkında altı ayda 650 şikâyet yapıldığı haber verildi.

Polisler hakkında son dönemlerde artan şikâyetler üzerine altı ay önce Bavyera İçişleri Bakanlığı, Münih ve Nürnberg kentlerinde iki şikâyet merkezi kurdu. Bavyera Radyosuna, 650 şikâyetin yaklaşık üçte birinin Münih'ten yapıldığını açıklayan Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, şikayet merkeziyle hem vatandaşların rahat olacağını hem de memurların işlerini daha iyi yapacağını belirtti. İki merkezde 25´in üzerinde bağımsız polislerin çalıştığını anlatan Herrmann, yapılan şikâyetlerin sonuna kadar üzerine gidileceğini ve vatandaşların haksızlığa uğramaları halinde şikâyet konusunda korkmamalarını istedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.