Bayburt Müftüsü Aksoy: Gül Nida Kız Kur'an Kursu bölgeye örnek olacak

17 Mart 2012 Cumartesi 16:09
Bayburt Müftüsü Aksoy: Gül Nida Kız Kur'an Kursu bölgeye örnek olacak






BAYBURT (CİHAN)- Bayburt'ta İl Müftülüğü bünyesinde hizmete başlayan Gül Nida Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun tanıtımı için bir program düzenlendi. Kursun tanıtımını yapan İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, kursun yıldızlı otelleri aratmayacak konforu ve verdiği eğitimi ile bölgede örnek alınacağını söyledi.

Merkez Şingah mahallesinde bulunan Kur'an Kursu'nun tanıtımına İl Müftüsü Kemalettin Akson, Müftü Yardımcısı Muhammet Kara, Bayburt Din Görevlileri Dernek Başkanı Engin Yazıcıoğlu ve Gül Nida Kız Kur'an Kursu mütevelli heyeti katıldı.

Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Gül Nida Kız Kur'an Kursu'nun en az 4 yıldızlı bir otel konforunda olduğunu belirterek, Ben inanıyorum ki bu Kur'an kursumuz talebelerine sunduğu barınma konforu kadar verdiği eğitimi ile de bölgede örnek alınacak bir Kur'an Kursu olacak. Bu kursumuz hayırsever Anadolu insanının katkılarıyla yapıldı. Kur'an kursunda eğitim gören kursiyerlerimiz Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenme ve ezberlemenin yanında fıkıh, tefsir, Arapça gibi dersler de öğreniyor. Kursumuza devam eden talebelerimiz Kur'an öğreniminin yanında Açık Öğretim Lisesi'ne de devam ediyor. Talebelerimizin bu alandaki derslerine de yine kursumuzda destek veriliyor. diye konuştu.

54 kursiyerin eğitim aldığı Gül Nida Kız Kur'an Kursu'nda talebelerin her türlü ihtiyacının düşünüldüğünü ifade eden Aksoy, Kur'an kursu bünyesinde birçok alandan kitabın yer aldığı bir kütüphane, talebelerin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını giderebilecekleri sağlık odası ile yine tam donanımlı bilgisayar ve teknoloji sınıfı bulunuyor. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.