Baydemir: Havai fişek satışına yasaklama getirilsin

07 Kasım 2012 Çarşamba 00:08
Baydemir: Havai fişek satışına yasaklama getirilsin






Türkiye Osman Baydemir'i daha çok Diyarbakır'da düzenlenen gösteriler, eylemlerle tanıyor. Şehircilik adına bir belediye başkanı olarak bir önerisini duymaya alışık olmadığımız Osman Baydemir, ilk kez Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir adımı attı. Havai fişeklerin özellikle çocukların yatma saatlerinde atılmasına dikkat çeken Baydemir, bunun yasaklanması için harekete geçti.


DAHA TEMİZ OLMALIYIZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kent genelinde yaşanan kirliliği halkın ve esnafın tutumuna bağladı. Baydemir, Halk ve esnaf korumazsa kent temiz olamaz, bunun mümkünatı yok. Örneğin Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesi'ndeki esnafımız temizlik konusuna dikkat etmiyor. Cadde ve kaldırım işgali konusunda da sert yaptırımlar uygulanmalı. dedi.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın kurduğu 'Kırklar Meclisi' üyelerini kabul eden Osman Baydemir, kentin sorunları ile ilgili eleştirileri cevapladı. Baydemir kentin temizlik ve kaldırım işgali gibi iki temel sorununda yurttaşların katılımının şart olduğunu söyledi. Çöpleri toplamak ve caddeleri süpürmenin ilgili ilçe belediyelerin görevi olduğunu hatırlatan Baydemir, Ancak ilçe belediyelerimiz bütün bütçesini temizliğe ayırsa bile halk ve esnaf bunu korumazsa kent temiz olamaz, bunun mümkünatı yok. Bu tüm ilçeler için geçerlidir. Örneğin Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesi'ne ciddi yatırım yapıldı ancak buradaki esnafımız temizlik konusuna dikkat etmiyor. Cadde ve kaldırım işgali konusunda da sert yaptırımlar uygulanmalı. diye konuştu.

HAVAİ FİŞEKLER YASAKLANMALI

Çevre ve gürültü kirliliği yaratan havai fişekler konusuna da değinen Baydemir, Kentin ortasında yer alan düğün salonlarında zevk için havai fişek patlatılıyor. Patlayıcı madde ve havai fişeklerin atılması bir travma yaratıyor. Gecenin bir saatinde uyuyan çocuklar ürpertiyle uyanıyor. Vilayetle birlikte tamamen satışının yasaklanması için ortak çaba sarf edelim. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.