Bayram tatilinde artan pastırma satışları esnafın yüzünü güldürdü

30 Ekim 2012 Salı 12:03
Bayram tatilinde artan pastırma satışları esnafın yüzünü güldürdü






KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'de Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı ile 6 günlük tatil, esnafın yüzünü güldürdü. Pastırma ve sucuk satışı yapan esnaf, tatilini memleketinde geçirmek için gelenlerin hediye olarak pastırma götürmesinin işlerini diğer zamanlara göre hareketlendirdiğini ifade etti.

Kayseri Pazarı'nın ortaklarından Ahmet Sancak, bayram tatilini çalışarak geçirdiklerini ifade etti. Diğer zamanlara göre bayramdaki satışların yüzde 100 artış gösterdiğini aktaran Ahmet Sancak, Bayram öncesinde insanlarımız kendi memleketlerine gitmek için telaş yaşadılar. Bu telaşta gidecekleri yerde eş ve dostlarını unutmamak, onlara hediye götürmek için pastırma ve sucuk aldılar. Özellikle pastırmaya ilgi fazla idi. Kurban Bayramı olmasına rağmen satışların artması bizi sevindirdi. dedi.

Ahmet Sancak, bayram sonrasında ise Kayseri'de tatilini geçirenlerin akın ettiğini belirterek, İşi gereği başka şehirde olan insanlarımız da dönüş öncesinde pastırma ve sucuk aldı. Bu satışlar ciddi bir hareketlilik oluşturdu. Özellikle pastırma satışları daha fazla oldu. Daha çok hediyelik aldığını söyleyen müşterilerimiz, 'dostlarımız pastırma bekliyor' söylemlerine şahit olduk. İnanıyoruz ki bu hediyeleşme insanlarımız arasında dayanışmayı artırıyordur. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.