BDP'liler gözaltılara tepki için Tunceli'de yürüyüş düzenledi

11 Aralık 2012 Salı 15:20
BDP'liler gözaltılara tepki için Tunceli'de yürüyüş düzenledi






TUNCELİ (CİHAN)- Tunceli'de terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonda 15 kişinin gözaltına alınması yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Tunceli Sanat Sokağı'nda bir araya gelen partililer, Tunceli Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Bu operasyonda bizim de belediye meclis üyemiz ve belediye çalışanlarımız olmak üzere gözaltına alınan arkadaşlarımız oldu. Bu yapılanlara yabancı bir kent değiliz. Bir çok zulüm, bir çok katliam gören bir şehiriz. Biz Dersimliler olarak insanlık dışı hiçbir şeye hiçbir operasyona alışmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz. dedi.

BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis ise konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Halis, operasyonlar sonucunda yüzlerce arkadaşlarının gözaltına alındığını, bunun kendilerini yıldırmayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından 5 dakika oturma eylemi yapan partililer, daha sonra sessizce dağıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.