Beşiktaş'ta patlama 400 Kilo bombalı araçla düzenlendi

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırılarının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Kesinleşen ilk bilgilere göre bombalı saldırıya iki aryı ekip iştirak etti. Maçka Parkı ile Gümüşsuyu yolu üzerinde düzenlenen patlamalarda 300 - 400 kiloluk patlayıcı kullanıldı.

11 Aralık 2016 Pazar 11:24
Beşiktaş'ta patlama 400 Kilo bombalı araçla düzenlendi






Beşiktaş'ta patlama 400 Kilo bombalı araçla düzenlendi

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırılarının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Kesinleşen ilk bilgilere göre bombalı saldırıya iki aryı ekip iştirak etti. Maçka Parkı ile Gümüşsuyu yolu üzerinde düzenlenen patlamalarda 300 - 400 kiloluk patlayıcı kullanıldı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ise, 300-400 kilogram patlayıcının kullanıldığı belirlenen terör saldırısına ilişkin "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Terör saldırısıyla ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çıkışında, stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırıdan 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda, fark edilen bir canlı bombanın kendisini patlattığını açıkladı.

ÖNCE SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ PATLATILDI, 45 SANİYE SONRA CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Maalesef dün 22.29 sıralarında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çıkışında elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk.

"10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Kamuoyuna bilgi arz etmek isterim; patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak, şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Ve gerek olayın failleri, gerek olayın tespiti, kimler tarafından yapıldığı konusunda arkadaşlarımız tarafından yürütülüyor.

Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: YOĞUN BAKIMDA OLAN 6 KİŞİDEN 3'ÜNÜN DURUMU OLDUKÇA CİDDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Toplam 106 ambulansla çok sayıda sağlık ekibi ile yaralılarımıza müdahale edilmiştir. Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi.


TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beşiktaş'taki katliam saldırısının ardından ise TSK'dan açıklama geldi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, Beşiktaş'taki hain terör saldırısına ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetleri; Jandarma, Polis ve Güvenlik Korucularımızla omuz omuza, milletimizin engin sevgi ve güveninden aldığı büyük güçle, masum insanlara hiçbir zarar vermeden, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Beşiktaş'taki saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 22:30 sularında, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakar polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin ve Milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için yurt içi ve yurt dışında tüm teröristlerle kahramanca ve özveriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri; Jandarma, Polis ve Güvenlik Korucularımızla omuz omuza, milletimizin engin sevgi ve güveninden aldığı büyük güçle, masum insanlara hiçbir zarar vermeden, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.