Beşiktaş'ta Deniz Kuvvetleri Günü Kutlandı

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() PREVEZE Deniz Zaferi’nin 476’ıncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nde Beşiktaş-Barbaros Meydanı’nda düzenlenen tören sonrası, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesi...

27 Eylül 2014 Cumartesi 12:18
Beşiktaş'ta Deniz Kuvvetleri Günü Kutlandı






Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() PREVEZE Deniz Zaferi’nin 476’ıncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nde Beşiktaş-Barbaros Meydanı’nda düzenlenen tören sonrası, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesi ziyaret edildi. Kutlama etkinlikleri kapsamında TCG Fatih Fırkateyni, Beşiktaş açıklarına demirledi.
Tören saat 10.00’ da Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Barbaros Sancağı ile Türk Bayrağı göndere çekildi. Saygı duruşu ve saygı atışından sonra, İstiklal Marşı okundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun mesajları okundu.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükru Korlu, imzaladığı anıt özel defterine, “Büyük amiralim, Preveze Deniz Zaferi’nin 476’ıncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nü huzurlarınızda kutlamanın kıvanç ve heyecanı içindeyiz. Türk donanmasının kazandığı Preveze Deniz Zaferi, denizcilerimizin kahramanlığını ve üstün görev anlayışını yansıtan bir zafer olarak tarihteki seçkin yerini almıştır. Bugün de, deniz kuvvetlerimiz yurdumuzun güvenlik ve refahının denizlere önemli ölçüde bağımlı olduğunun bilincinde olarak denizlerdeki hak ve çıkarlarımızın korunması görevini başarı ve kararlılıkla sürdürmektedir. Deniz Harp tarihimizin bu büyük zaferini bizlere armağan eden ve ‘Denizlere hakim olan, cihana hakim olur’ sözüyle denizciliğin dünya çapındaki önemini yüzyıllar önce ortaya koyan şahsınızı ve ebediyete intikal eden tüm denizcilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.
Törene, temsili Levent Takımı ile Ziya Kalkavan Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı.
(FOTOĞRAFLI)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.