Beslenme dostu okullar sertifikalarını aldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:05
Beslenme dostu okullar sertifikalarını aldı






KIRIKKALE (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Beslenme Dostu Okul Projesi' kapsamında sertifikalar verildi.
Proje kapsamında Pakize Akalın Anaokulu ve Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi sertifika almaya hak kazandı.

Halk Sağlığı Müdürü Feramiş E. Güngüneş, törende yaptığı konuşmada, 2009 yılından bu yana yürütülen proje hakkında bilgi verdi.
Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında 'Beslenme Dostu Okul Projesi'nin hayata geçirildiğini bildiren Güngüneş, Okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarının teşvik edilmesi, duyarlılığın artırılması, obezitenin önlenmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesiyle okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. dedi.

Proje kapsamında Pakize Akalın Anaokulu ve Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nin sertifikayı almaya hak kazandığını açıklayan Güngüneş, sertifika alan okul sayısını artırmayı amaçladıklarını ifade ederek, Çocuklarımıza daha sağlıklı, daha iyi koşullarda bir hayat temenni ediyorum. diye konuştu. Proje kapsamında kentteki okulların çok yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Güngüneş, Amacımız çocukları sadece akademik yönden yetiştirip, bir üst okula hazırlamak değil. Asli görevlerimizden bir tanesi bu. Ama çocuklarımızı sağlıklı bireyler olarak da geleceğe iyi bir vatandaş olarak hazırlamak istiyoruz. Bu kapsamda hazırlanan projeyle okullarımızın daha hijyen, daha temiz olmasını sağlamayı hedefliyoruz. şeklinde konuştu. Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, özellikle okul kantinleri ve yemekhanelerden beslenmelerde sağlık koşullarına yönelik daha dikkatli davranacaklarını belirten Güngüneş, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.