'Bir Zamanlar Osmanlı' dizisinin bitirilmesine figüranlardan tepki

15 Aralık 2012 Cumartesi 17:14
'Bir Zamanlar Osmanlı' dizisinin bitirilmesine figüranlardan tepki






KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Sekapark Film Platosu'nda çekimi yapılan ancak sürpriz kararla yayından kaldırılan 'Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'da rol alan figüranlar, dizinin devam etmesi için yürüme kararı aldı. Çok sayıda polis de güvenlik önlemi aldı. Ancak yüzlerce figüranın toplanması beklenen alana yaklaşık 20 kişi geldi. Yeterli sayıya ulaşamayan figüranlar eylemlerinden vazgeçti.

TRT, yeterli reytingi almadığı ve pahalı bir yayın olduğu iddiasıyla, 'Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'ı yayından kaldırdı. Bunun üzerine, dizinin başrol oyuncularından Özcan Deniz de twitter hesabından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanım, bu dizi gerçekten sahip çıkılmayı hak ediyordu. diye seslendi. Dizide rol alan yüzlerce figüran da Özcan Deniz'e destek çıkmak ve yayının devam etmesi için eylem kararı aldı.

Bir Zamanlar Osmanlı dizisine figüran oyuncu temin eden ajansın yetkilisi Bekir Gündoğdu, eylem için dizide oynayan insanları ve İzmit halkını çağırdıklarını belirterek, 600-700 kişi aradık ama bu kadar insan geldi. Demek ki İzmit'te halk böyle şeyler yapılmasını istemiyor. diyerek tepkisini dile getirdi.

Gündoğdu, İzmit'ten yeterli ilgiyi görememekten şikâyet ederek, şunları kaydetti: İzmit'te film platosu var. Bu dizi için 20 bölüm çekildi. Türkiye'nin en çok figürasyonu olan dizisini çektik. Kimse gelmedi. Bugüne kadar İzmit'te birçok insan bu dizinin burada çekildiğini bilmiyor. Burada ne olduğunu bilmiyor. Buraya Özcan Deniz, Türkan Şoray'lar geliyor kimse orayla ilgilenmiyor. Avrupa'nın en büyük platosu kurulmuş, İzmit halkı duyarsız, ben bunun için üzülüyorum.

Gündoğdu, Özcan Deniz'in twitter hesabından Başbakan'dan yardım istediğini, bunun üzerine kendilerinin de bir şeyler yapmak için harekete geçtiğini dile getirdi. Gündoğdu, şunları kaydetti: Seyirci çekme adına farklı konulara girmedik, olduğu gibi anlatmaya çalıştık Osmanlı'yı. Sadece sanat yapmak için çektik diziyi. O yüzden diziye sahip çıkılmasını istedik. 13 bölüm toparlanma adına acemilik çektik. İlk bölümlerde görüntü çok iyi değildi ancak 14 ile 20 arasında çok güzel şeyler oldu. Daha da güzel olacaktı ancak TRT istemedi. Dizide 17 bin figüran oynadı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.