Biriktirdikleri harçlıklarıyla katıldıkları şampiyonada 4 madalya kazandılar

14 Aralık 2012 Cuma 15:39
Biriktirdikleri harçlıklarıyla katıldıkları şampiyonada 4 madalya kazandılar






SAMSUN (CİHAN)- Karma Savaş Sanatı 7. World O-Sport Mixed Martial Arts (MMA) Dünya Şampiyonası´na biriktirdikleri harçlıklarla Samsun´dan katılan 4 sporcu, dereceyle döndü. Samsun Valiliği´nden sadece 500 TL destek alabilen sporcular, otel, dövüş kıyafeti ve yemek masraflarını kendileri karşıladı. Sporcular, buna rağmen şehre biri dünya şampiyonluğu olmak üzere 4 madalya kazandırdı. Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, başarılı sporcuları ödüllendirdi.

Yeni kurulmasına rağmen kıt imkanlarla karate, judo, boks, MMA, Jiu Jitsu, Muay Thai branşlarında dünya şampiyonları yetiştirmeye çalışan Karadeniz Jimnastik Spor Eğitim Merkezi, 16-24 Kasım tarihleri arasında Antalya´da düzenlenen 7. World O-Sport Mixed Martial Arts (MMA) Dünya Şampiyonası´na 4 sporcusu ile katıldı. 20 ülkeden yüzlerce sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya katılmak isteyen sporculara, Samsun Valiliği 250´er TL yardım yaptı. Ancak bu imkandan babaları sigortasız olan 2 sporcu yararlanabildi. Amatör Mixed Martial Arts Federasyonu´ndan da destek alamayan merkez yönetimi, sporcuların sadece yol masraflarını karşılayabildi. Şampiyonada başarılı bir performans gösteren Seda Gölbaşı 64 kiloda Dünya Şampiyonu, Sefa Gül Koçak 56 kiloda Dünya 2'nicisi, erkekler kategorisinde ise büyük erkeklerde 75 kiloda Murat Acar ve 72 kiloda Sertaç Meriç Dünya 3'ncülüğü elde etti.

Sporcuların imkansızlıklara rağmen yüzlerini kara çıkartmadığını ifade eden Karadeniz Jimnastik Spor Eğitim Merkezi Müdürü Şenay Dağıdır, elde ettikleri başarının çok önemli olduğunu kaydetti. Dağıdır, Şampiyona öncesinde başta Samsun Valiliği olmak üze yerel yönetimleri ve kamu kurumlarını ziyaret ederek destek istedik. Bu davetimize sadece Vali Yardımcısı Haluk Şimşek olumlu karşılayarak sporcu başına 250 TL yardım verilmesini sağladı. Ancak 2 sporcumuz, babalarının sigortalı olması nedeniyle bu imkandan yararlanamadı. Federasyondan da destek alamayınca biz de tanıdıklarımızdan ufak tefek aldığımız yardımlarla ancak yol masraflarını karşılayabildik. Sporcularımız da özverili davranıp biriktirdikleri harçlıklarla otel, yemek ve kıyafetlerini temin etti. Bu kadar imkansızlığa rağmen ilk yılda 4 madalya kazanmış olmamız, büyük başarıdır. dedi.

Sporcularıyla gurur duyan antrenör Recep Soylu, Sporcular, zor şartlarda gittikleri şampiyonada büyük başarı elde ettiler. Çok güzel bir duygu. Mücadele ve çabalarla bu seviyeye geldiğimizi düşündüğüm zaman mutlu oluyorum. İleride daha da güzel başarılara imza atabileceğimize inanıyorum. Ama tabii ki, bazı desteklere ihtiyacımız var. Destek verildiği sürece şehrimize önemli başarılar kazandırabiliriz. Bunda da kararlıyız. şeklinde konuştu.

Dünya Şampiyonu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Seda Gölbaşı ise çok çalıştıklarını hatırlattı. Hocalarının üzerlerinde büyük emeği olduğunu ifade eden Gölbaşı, Çok güzel bir duygu dünya şampiyonu olmak. Ama değerimizi bilen yok maalesef. Başka yerlerden destek çıkan olmuyor. Devlet desteği de alamadık. Biriktirdiğimiz harçlıklarla maça gittik. Maddi sıkıntı çektik ve masraflarımızı hep kendi cebimizden karşıladık. Ama maça gidemeseydim bu duyguyu yaşayamayacak, dünya şampiyonu olamayacaktım. Destek verilmesi halinde bu başarıları sürdüreceğiz. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.