Böcek kovucu kumaştan piknik örtüsü üretildi

10 Eylül 2011 Cumartesi 16:09
Böcek kovucu kumaştan piknik örtüsü üretildi






Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) ve Evteks Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal'ın firmasının ar-ge çalışmaları çerçevesinde geliştirilen örtü sayesinde piknikçiler, açıkhavada sinek,kene ve diğer haşerelerden korunabilecek. Ebadı 150x200 santimetre olan kumaştan yapılan örtü, istenirse şal veya battaniye olarak ta kullanılabiliyor.
Yönetim Kurulu Başkanı Dal, Denizli'deki tekstil firmalarının havlu ve bornozun yanında farklı ürünlere de yönelmesinin, yeni pazarlar bulunması açısından önemli olduğunu söyledi. Dal, "İlk etapta piknik örtüsü olarak tasarlayıp hazırladığımız böcek kovucu kumaşta, bir papatya türü olan krizantem çiçeğinden elde edilen piretrum maddesini kullandık. Sentetik olarak elde ettiğimiz maddeyi, işletme şartlarında kumaşa uyguladık. Sinek ve kene gibi insanları rahatsız eden böceklere doğrudan tesir ederek sersemletiyor. Bir firma tarafından tescilli olan bu madde, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı. Her tip kumaşa uygulayabiliyoruz. Kokusuz ve memeli canlılara hiçbir zararı yok. Bu ürünü ileride daha da geliştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Özellikle ilkbahar, yaz ve sonbaharda piknikçilerin çok işine yarayacak böcek kovucu piknik örtüsünü internetten satışa çıkardıklarını belirten İsa Dal, "Huzurlu, böceksiz ve güzel piknik yapmak isteyenlere tavsiye ediyoruz. Kumaşa uyguladığımız piretrum maddesi, yıkamaya da dayanıklı" şeklinde konuştu.  
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.