"Boğaz'da krizden eser yok, her hafta büyük kararlar alınıyor"

11 Aralık 2012 Salı 10:54






VİYANA (CİHAN)- Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Türkiye'nin bölgedeki ağırlık merkezinin daha da yükseleceğini söyledi. Viyana Eğitim Araştırmaları Enstitüsü'nün programında konuşan Wölfer, Orada büyük kararlar, şu anda neredeyse haftalık tempoda alınıyor. diye vurguladı.

Kruier gazetesinin haberine göre Wölfer, üstelik de Suriye savaşı ve buna bağlı olarak Türkiye´de yaşanan mülteci dalgası gibi sorunlar olmasına rağmen kararların sadece duyurulmakla kalmadığını belirtti.

Haberde, İstanbul'daki büyük projelere dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: Gelecek yıllarda İstanbul´a dünyanın en büyük havaalanının inşa edilmesi ve hemen yanına da tamamen yeni bir şehrin kurulması planlanıyor. Yolcuların ve buraya yerleşen kişilerin yüksek hızlı trenle, yeni finans metropolünün merkezine getirilmesi öngörülüyor ki bu, iş adamlarının Türkiye´nin Asya, Arap dünyası ve Afrika ile yaptığı yoğun ticaret göz önünde bulundurulduğunda daha fazla rekabet yeteneğine sahip olmasına yardımcı olacak.

AVUSTURYA'NIN KARADENİZ İLGİSİ

Türkiye´de ve Karadeniz Bölgesi´nin tamamında faaliyet göstermek isteyen Avusturyalı şirketler için Viyana Eğitim Araştırmaları Enstitüsü'nün yüksekokulu uzmanlık hizmeti veriyor. Yüksekokulun Heyet Başkanı Andreas Breinbauer, stratejilerinin akademisyenleri özellikle Karadeniz konusunda eğitmek olduğunu vurguladı. Türkiye´deki yüksek okullarla yoğun bir değişim programının yanı sıra konferanslar, araştırmalar ve analizler de yapılıyor. Yöneticiler ve kalifiye elemanlar, Viyana´da ücretsiz olarak Türkçe kurslarını ziyaret edebiliyor.

Viyana Eğitim Araştırmaları Enstitüsünün yüksek okulu, Avusturya´nın ve yüksek okulun Karadeniz Bölgesi´ndeki perspektiflerine ilişkin düzenli olarak tartışmalar düzenliyor. Bu organizasyonlar, Kurier gazetesinin iş birliğiyle yapılıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.