Bolu ve Sertavul'a dikkat: TIR'lar geçit vermiyor

Kara kış ulaşımı vurdu. D-100 Bolu geçişinde 4 gündür ulaşım güçlükle yapılıyor. Son 24 saat içerisinde TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

25 Ocak 2016 Pazartesi 00:41
Bolu ve Sertavul'a dikkat: TIR'lar geçit vermiyor






Bolu ve Sertavul'a dikkat: TIR'lar geçit vermiyor

Kar yağışı Marmara'da Bolu, İçanadolu'yu Akdeniz'e bağlayan güzergahta ise Sertavul'da etkisini artırdı. Son 24 saattir Bolu D-100 karayolu'nda TIR'ların geçişine izin verilmiyor. Zencirsiz araçlar ise eksikleri giderilene kadar bekletiliyor.

BOLU'DA ULAŞIM ÜÇ GÜNDÜR AKSIYOR

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde 3 gündür aralıklarla yağan kar akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Elmalık köyü kavşağında kontrol noktası oluşturularak, tırların Bolu Dağı güzergahını kullanmasına izin vermiyor.

Tırlar, ekipler tarafından kavşaktan kent merkezine, araç park alanlarına ve dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmasını aralıksız sürüdürüyor.

Öte yandan, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesimininde kar yağış ve tipi nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için trafik ve Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürüdürüyor.

SÜRÜCÜLER SERTAVUL GEÇİDİ'NE DİKKAT

Öte yandan, İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde buzlanma ve rüzgar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Ulaşımda zaman zaman aksamanın yaşandığı Sertavul Geçidi'nde çekici ve tırların geçişine izin verilmiyor. Trafik ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğü bölgede, sürücülerden araçlarına zincir takmaları isteniyor.

Karaman Mersin karayolu 3. kilometrede bulunan bir petrol istasyonunda bekletilen çekici ve tırların şoförlerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çorba ve ekmek ikram edildi. Araçlarında kalmak istemeyen sürücüler için ise polisevi ile öğretmenevinde yer ayırtıldığı öğrenildi.

Sürücüler ikramdan memnun kaldıklarını dile getirdiler. İstanbul'dan Mersin'e yük götüren tır şoförü İbrahim Koca, yetkililere teşekkür etti.
Her dakika polislerin yanlarına gelerek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduklarını ifade eden Koca, şunları belirtti.

"Çorbamızı getirdiler, yemeğimizi verdiler. Bizi konaklamamız için polisevine davet ettiler. Allah devletimizden razı olsun. Polisimiz bizimle ilgileniyor. Burada beklerken yalnız olmadığımızı hissettik. Teşekkür ediyoruz. Bizler sabahtan bu yana araçlarımızın içinde bekliyoruz. Fakat memur arkadaşlar devamlı soğukta dışarıda bizim için çalışıyorlar. Bu insanlara kurşun sıkanlar var. Polis daha ne yapsın. Devletimiz daha ne yapsın."

Karayolları 33. Şube Şefliği ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Son Güncelleme: 25.01.2016 00:47
Anahtar Kelimeler:
Yollarda Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.