Bomba yüklü minibüs Şişli'de yakalandı; Trafik felç

İstanbul'da bomba yüklü beyaz minibüs istihbaratı üzerine harekete geçen polis 4 saatlik yoğun aramanın ardından söz konusu aracı Şişli'de buldu. Şişli'de şüpheli beyaz minibüs için çok sayıda yol trafiğe kapatıldı.

23 Mart 2016 Çarşamba 15:45
Bomba yüklü minibüs Şişli'de yakalandı; Trafik felç






Bomba yüklü minibüs Şişli'de yakalandı; Trafik felç

İstanbul'da 'Bombalı eylem yabılabileceği' ihbarıyla 4 saattir aranan beyaz renkli minibüs, Şişli Geçit Sokak'ta trafikte yakalandı. Sürücü gözaltına alındı.

İstanbul Polisi'ni 'bombalı eylem yabılabileceği' ihbarıyla 4 saat peşinde koşturan 34 LD 9862 plakalı beyaz renkli minibüs, Şişli Geçit Sokak'ta trafikte yakalandı. Sürücü gözaltına alındı.

Trafik durduruldu araç ve yaya geçişine izin verilmiyor. Plakasının çalıntı kaydı bulunan minibüsün çevresi güvenlik çemberine alındı. Olay yerine bomba uzmanları bekleniyor.

Minibüste patlayıcı olup olmadığı yapılacak incelemeyle ortaya çıkacak.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul polisi, şüpheli bir minibüsü durdurdu. Polis araçtaki 2 kişiyi gözaltına aldı. Aracın etrafı şerit çekilerek kapatılırken yol da trafiğe kesildi. Polis çevredeki işyerinde çalışanları da dışarıya çıkarıldı. Minibüsü incelemesi için bomba uzmanı ekipler bekleniyor.

O MİNİBÜS ÇALINTI ÇIKTI

ŞİŞLİ’de polisin bombalı saldırıda kullanılabileceği istihbaratı edindiği servis minibüsü plaka tanıma sistemi tarafından fark edilerek durduruldu. Olay yerinde yapılan incelemede, bir suç izini rastlanmadı. Minibüs detaylı inceleme yapılmak üzere, Üsküdar’daki olay yeri inceleme Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
HaPoliste bombalı saldırılarda kullanılabileceği kaydı bulunan 34 LD 9862 plakalı minibüs, saat 15.00 sıralarında Darülaceze Caddesi’nde plaka tanıma sistemine takıldı. Şüpheli minibüs, kısa süre sonra, Şişli Merkez Mahallesi, Geçit sokakta polis ekipleri tarafından durduruldu. Servis aracında bulunan biri şoför olmak üzere iki kişi polis aracına alındı.

Bu sırada minibüsün bulunduğu sokak güvenlik şeridi çekilerek Mecidiyeköy ve Şişli yönlerinden trafiğe kapatıldı.

OLAY YERİNE BOMBA İMHA UZMANI ÇAĞRILDI

Sokak üzerindeki işyerlerinde bulunanlar kısa süre sonra, bölgeden ayrıldı. Bir süre sonra olay yerine bomba imha uzmanları geldi. Özel giysisi ile bomba imha uzmanı minibüsün içinde, motor ve bagaj bölümünde inceleme yaptı. Başka bir bomba uzmanı da aracın altında araştırma yaptı. Olay yerinde yapılan araştırmada bir patlayıcı madde bulunamadı. Araç detaylı inceleme yapılmak üzere çekiciye yüklenerek, Üsküdar’daki Olay yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
PLAKASI ÇALINTI, MİNİBÜS REHİNLİ ÇIKTI
Trafik kayıtlarına göre yapılan incelemede minibüs üzerinde bulunan plakların çalıntı olduğu belirlendi. Minibüste bulunan biri şoför olmak üzere iki kişi soruşturma kapsamında polis merkezine götürüldü.

Son Güncelleme: 23.03.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burak 2016-03-23 21:46:14

artık herkes tedirgin ve bu durum çokcuk oyuncağına geldi. asıl haber ve ihbarlar kesinlikle sert bir şekilde cezalandırılmalı.