Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Lagumdzija Türkiye'yi ziyaret ediyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 10:56
Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Lagumdzija Türkiye'yi ziyaret ediyor






ANKARA (CİHAN)- Bosna-Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dr. Zlatko Lagumdzija, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bakan Lagumdzija, bu ziyareti çerçevesinde,bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek, Başbakan Yardımcısı ve Türkiye-Bosna-Hersek Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı Beşir Atalay'la görüşecek ve TBMM Türkiye-BH Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve üyeleriyle bir araya gelecek. Bosna-Hersekli bakan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Bosna-Hersek'teki güncel siyasi durum, ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında kapsamlı görüş alışverişinde bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmelerde ayrıca, iki ülke ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ile Bosna-Hersek'e yönelik Türk yatırımlarının artırılması olanakları üzerinde durulacak.

Ankara'daki temasları meyanında bir düşünce kuruluşunda konferans da verecek olan Bakan Lagumdzija, aynı akşam İstanbul'a geçecek ve yarın Davutoğlu'nun evsahipliğinde açılış oturumu gerçekleşecek olan Balkan Savaşlarından Balkan Barışına temalı uluslararası konferansa hitap edecek.

Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın sponsorluğunda düzenlenecek olan söz konusu konferansa, Balkan ülkelerinden Arnavutluk, Makedonya ve Karadağ'ın da dışişleri bakanı düzeyinde katılmaları öngörülüyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.