Bozdağ: Bahçeli, 9 ışıktan ışık almıyor, ışığı başka yerlerden aldığı açık

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
Bozdağ: Bahçeli, 9 ışıktan ışık almıyor, ışığı başka yerlerden aldığı açık






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başkanlık sistemi konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin, Başbakan Erdoğan, seçilmiş sultan olmasını beklemekte ve bunun için gayret göstermektedir. açıklamalarına sert tepki gösterdi. Merhum Alparslan Türkeş´in, 'Dokuz Işık' kitabında, başkanlık sisteminin Türkiye için en doğru sistem olduğunu yazdığını vurgulayan Bozdağ, Türkeş de mi Türkiye´nin sultanlık ile yönetilmesini istiyordu. Ama maalesef bugünkü MHP´nin 9 ışıktan ışık almadığı, başka yerlerden ışık aldığı çok açık bir şekilde gözüküyor. dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüştü. Görüşme, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı binasında gerçekleşti. Görüşmenin ardından Bozdağ, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, MHP lideri Devlet Bahçeli´nin yaptığı açıklamada, başkanlık derken sultanlık istiyorlar gibi bir açıklaması oldu, bu konuda neler söyleyeceksiniz? sorusuna Bozdağ, şu cevabı verdi:

Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş´in yolundan, izinden gittiğini söylüyor. MHP´liler de öyle söylüyor. Ama belli ki 9 ışığı gerektiği gibi okumamış. Türkiye´de başkanlık sistemini kimler savunuyor diye baktığınızda, geçmişe dönük merhum Turgut Özal, merhum Necmettin Erbakan başkanlık sistemini savunmuş. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, önce başkanlık sistemine karşı çıkmış sonra o da başkanlık sistemini savunmuş. MHP´nin ve MHP´li olan herkesin tartışmadığı ve tartışmaktan kaçındığı, merhum Alparslan Türkeş de kendi Türk milleti için Türkiye için en doğru sistemin, tek icranın olduğu, tek meclisin olduğu başkanlık sistemi olduğunu kendi ifade etmiş.

Merhum Alparslan Türkeş´in, 9 ışık ile ilgili kitaplarında başkanlık sistemini istediğinin açıkça yazdığını vurgulayan Bozdağ, Türkiye´nin tarihine, geleneklerine, göreneklerine, töresine en uygun sistemin; tek icranın olduğu, yürütmenin tek olduğu, yasamanın tek olduğu başkanlık sistemi olduğunu ifade etmiş. O zaman ben buradan Bahçeli´ye sormak isterim; Merhum Alparslan Türkeş sultanlık mı istiyordu. Türkiye´yi bölecek başkanlık sistemini mi istiyordu. 9 ışıkta yazan bu bilgiler, merhum Alparslan Türkeş´in kaleminden çıktığına inandıkları bu bilgiler doğru mu değil mi? Doğruysa o zaman dokuz ışıktan ilhamını almayan bir MHP var ortada. Türkeş de mi Türkiye´nin bölünmesini, parçalanmasını istiyordu. Türkeş de mi Türkiye´nin sultanlıkla yönetilmesini istiyordu. Ama maalesef bugünkü MHP´nin 9 ışıktan ışık almadığı, başka yerlerden ışık aldığı çok açık bir şekilde gözüküyor. Başkanlık sistemi için merhum Türkeş´in ne dediğini, sadece Bahçeli´nin değil bütün MHP´lilerin okumasını istiyorum. diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, Dokunulmazlık konusunda kapsamın genişletilmesi mümkün mü? şeklindeki sorusuna ise Bozdağ, Dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti´nin nerede durduğunu Başbakanımız açıkladı. Süreç, tamamiyle Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan karma komisyonuna aittir. Bu konularda ilgili gerekli değerlendirmeyi karma komisyon yapacak. Ona göre hangileri ile ilgili kaldıracak, hangileri ile ilgili kaldırmama kararı verecek, bunların kararını karma komisyonu verecek. Anayasanın 83. Maddesi bu konuda partilerin bağlayıcı karar almalarını yasaklıyor. Yetki tamamiyle oradadır. İlaveler yapabilir veya başka tür kararlar verebilir. Bütün bunların kararı karma komisyonun takdirinde, genel kurul takdirinde olan konulardır. diye cevapladı.

KANDİL´İN TEMSİLCİSİYSE O ZAMAN KANDİL´E GİDEBİLİR

Ayrıca, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak´ın, Kürtleri bu parlamentodan kovarsanız, bir daha Kürtler bu parlamentoya gelip gelmemeyi düşünürler. açıklamalarına da değinen Bozdağ, 'Meclis, herkesin meclisidir, Türk milletinin temsil edildiği yerdir. Milletin temsilcisi olan herkese de sonuna kadar açıktır. Milletin temsilcilerinin bulanacağı yer TBMM'dir. Başkalarının temsilcisi olarak kendilerini görüyorsa, o zaman dilediği yere gitmekte serbesttir. Eğer milletin temsilcisiyse yeri Meclis, Kandil'in temsilicisi ise o zaman Kandil'e gidebilir.'' diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.