Bu nasıl cehalet? Hemşire Kuvözdeki bebeği öldürdü

Konya'da yaşanan olayda, 20 yaşındaki erkek hemşire 1 aylık kuvözdeki bebeğin soluk borusuna ıslak mendil sokarak öldürdüğü öğrenildi. Kusmaya başlayan çocuğun boğazını temizlemek için böyle bişey yaptığını anlatan hemşire polisler tarafından gözaltına alındı.

23 Ekim 2015 Cuma 11:54
Bu nasıl cehalet? Hemşire Kuvözdeki bebeği öldürdü






Bu nasıl cehalet? Hemşire Kuvözde bebeği öldürdü

Konya'da yaşanan olayda, 20 yaşındaki erkek hemşire 1 aylık kuvözdeki bebeğin soluk borusuna ıslak mendil sokarak öldürdüğü öğrenildi. Kusmaya başlayan çocuğun boğazını temizlemek için böyle bişey yaptığını anlatan hemşire polisler tarafından gözaltına alındı.

Kuvöz, soluk borusu, bebek, öldü, erkek hemşire

Konya’da oturan 10 aylık evli 24 yaşındaki Ubeydullah ve 20 yaşındaki Zeynep Şerbetçi, çiftinin geçen 7 Ağustos günü 8 aylık iken 2 kilo 700 gram ağırlığında bir erkek çocukları dünyaya geldi. Şerbetçi çiftinin Yasir adını verdikleri bebeklerinde doktorlar erken doğum nedeniyle ciğerlerinde gelişme görülmediğini tespit etti. Bunun üzerine Yasir bebek doğumun gerçekleştiğini özel Hastanede tedavi altına alındı.
Soluk borusunda ıslak mendil

Kuvözde tutulan Yasir bebekte, boğazında şişme, daralma, kusma şikayetleri baş gösterdi. Bunun üzerine hastanenin kulak burun ve boğaz hastalıkları doktoru minik Yasir’i, geçen 1 Eylül günü ameliyata aldı. Yapılan ameliyatta minik Yasir’in boğazındaki şişliğin soluk borusunu yırtıp, tıkayan bir ıslak mendil olduğu tespit edildi. Yasir bebek, soluk borusundaki ıslak mendil çıkartılarak yoğun bakıma alındı. Ancak ameliyattan 6 gün sonra yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Mendil soluk borunu yırtmış

Bu olayın ardından Şerbetçi ailesi, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Minik Yasir’in yapılan otopsisinde ise ölüm nedeninin soluk borusunu tıkayıp yırtan ıslak mendilden kaynaklandığı belirtildi. Bunun üzerine çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, hastanenin güvenlik kameralarını ve bebeğin tedavi gördüğü klinikte incelemede bulundu. Klinikte görev yapan 3 hemşirenin hasta takip çizelgelerini inceleyen polis, Yasir bebekten sorumlu olan hemşire Musa G.’nin çizelgesinde düzensizlik ve çelişki olduğunu saptadı.

Hemşire: "Ağzını temizlerken boğazına kaçtı"

Şüphe üzerine dün gözaltına alınan hemşire Musa G., ifadesinde Yasir bebeğin ağzını temizlerken ıslak mendilin boğazına kaçtığını ileri sürdü. Musa G., ifadesinde. ”O gün sabaha karşı Yasir bebeği biberonla emzirmek istedim. Süt bir anda boğazına kaçtı ve kusmaya başladı. Islak mendille ağzını temizlerken, mendil birden boğazına kaçtı. Çıkarmaya çalıştım ama olmadı” dediği öğrenildi.

Musa G., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Soruşturma başladı

Ailenin şikayeti üzerine de İl sağlık Müdürlüğü tarafından, hastane hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Son Güncelleme: 23.10.2015 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.