Bülent Keneş hapis cezasına çarptırıldı

Today’s Zaman’ın eski genel yayın yönetmeni gazeteci Bülent Keneş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hapis cezasına çarptırıldı.

24 Mart 2016 Perşembe 17:47
Bülent Keneş hapis cezasına çarptırıldı






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunu işleme koyarak soruşturma başlatan Basın Suçları Bürosu Savcılarından Umut Tepe, Keneş’i ifadesi alınmak üzere adliyeye çağırmıştı. İfade işleminin ardından savcı Umut Tepe, Keneş’i “Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret” suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti. Hakimlik, Keneş’i adli kontrol tedbiri koyarak serbest bırakmıştı.

Bugün İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya Bülent Keneş ve avukatları katılmadı. Mahkeme, 5. celsede duruşmanın tamamlandığına karar verdi ve Keneş hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti.

Daha önce verilen yurt dışına çıkış kararının aynen devamına karar veren mahkeme, ayrıca davaya ait masrafların da Keneş’ten alınmasına karar verdi.
Son Güncelleme: 24.03.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan saygılı 2016-03-24 18:50:53

çok iyi olmuş, sırtını cemaatlere dayayarak devlete siyasetçilere meydan okumanın hakaret etmenin saydırıp küfürler savurmanın bir bedeli olsun değil mi keneş bey

Avatar
rasim tekin 2016-03-25 00:28:35

küfür etmek bir gazetecilik suçu eylemi değildir, hakaret etmek gazetecinin görevi de değildir. bir gazetecinin yazdığı haberler yalan olabilir gerçek dışı çarpıtılmış bilgilerle haber yazabilir buna kendi duygu ve düşüncelerini de katar fakat dünyanın hangi ülkesinde köşesini sosyal medyayı kin ve nefret duyduğu kişilere karşı küfür etmek için kullanan gazeteciler var. üstelik dini hassasiyetleri olan bir gazetede?
amerikan derin devletine sadakat ve itaat kendi devletine kin ve nefret hadi canım sende