Bülent Korkmaz: Bu fanatiklik artık son bulmalı

11 Aralık 2012 Salı 12:56
Bülent Korkmaz: Bu fanatiklik artık son bulmalı






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul BBSK Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Galatasaray ve Beşiktaş Tekerlekli Basketbol maçında sahada çıkan olaylara çok üzüldüğünü, bu tribün fanatikliğinin artık son bulması gerektiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında 16 Aralık Pazar günü kendi evinde Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşmayı Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren İstanbul BBSK Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, galip gelmek için sahaya çıkacaklarını belirtti. Korkmaz, Galip gelmek için mücadele edeceğiz. Son iki maçtaki Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarındaki oyun anlayışımızı geliştirdiğimizi düşünüyorum. Mücadele gücümüzü ortaya çıkardık son maçlarda. Bu hafta da Trabzon maçını kazanma adına her şeyi yapacağız. diye konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'de golcü oyuncu yetişmiyor bir teknik adam olarak bununla ilgili bir şeyler yapılabilir mi? sorusuna Korkmaz, Öncelikle alt yapıdan başlanmalı bu çalışmalara. Alt yapıda oyuncu ne öğreniyorsa üst yapıya geliyor. Bizde burada oyuncuya verebildiğimizin en üst seviyesini veriyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız var. Sonuçta ben tek başıma bir takım çalıştırmıyorum. Benimde iki üç tane yardımcılarım var. Ama ekstradan çalışmalar ise oyuncunun idmandan sonrası yapmasıyla olur. şeklinde cevap verdi.

9 Aralık Pazar günü Galatasaray ve Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımları arasında oynanan maçta yaşanan tribün olaylarına çok üzüldüğünü belirten başarılı teknik adam, Olayları televizyonda izledim ve öyle öğrendim. Gerçekten çok üzüldüm. diyerek şunları söyledi:

Önderimiz olan Kemal Atatürk'ün söylemiş olduğu bir söz var. Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Bu ahlak sporcularda var ama aynı şekilde taraftarda da olması gerekir. Böyle bir şeyin olduğuna inanamadım. Artık bu fanatikliği bırakmamız lazım. Eğer bir taraftar tribüne geldiyse sadece eğlenmeli, kendi takımını desteklemeli. Türk sporu bu şekilde çok büyük yaralar alıyor. Bu tip davranışta bulunanları stada sokmamak gerekir bir daha. Olayın peşi bırakılmamalı ve gereken ceza ağır bir şekilde verilmeli. Geçmişte olduğu gibi geçiştirilirse iş daha da kötüye gider.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.